skattemässiga funktioner i en equity release inteckning

En Equity release är inget mer än en inteckning i ditt hem som betalar dig för det kapital som du har i ditt hem när du når pensionsåldern. Detta är ett mycket bra sätt att öka mängden pengar du får varje månad i din pension. Detta kommer att vara till stor hjälp om din pension inte räcker eller om du inte sparar tillräckligt för en bekväm pension.

De skattemässiga fördelar i en plan som denna är väl värt att titta på. Bara detta kan vara ett mycket bra försäljningsargument för en plan som denna. Inte bara kommer du njuta av skattelättnader, men dina arvingar kommer att få lite också.

Börja med den största skatten nytta för alla, alla pengar som du får från en plan som denna betraktas är att vara skattefri eftersom det bara släppa pengar från din primära bostad som inte lockar beskattning enligt brittisk lag. Om du tar den maximala mängden pengar i början, är det möjligt utgåvan någonstans från £ 10,000 till 50% + beroende på din ålder och fastighetsvärde.

Även om du kommer att ta det alternativ som ger dig möjlighet att utnyttja krediten kapital och när du behöver det, är de pengar du får ändå anses vara skattefritt. I själva verket kan det även vara möjligt att ta en första klumpsumma och också ha en anordning för equity release drawdown i ett senare skede.

För dem som fick någon behovsprövade förmån från myndigheterna, bör du notera att om efter att ha dragit ner en klumpsumma era gemensamma besparingar kommer att vara mer än £ 10,000 pensionsrätter, kan besparingar pensionsrätter eller kommunalskatt förmån påverkas.

När det gäller förmåner till dina arvingar, skulle de gynnas av en minskning av arvsskatt som de betalar. Eftersom fastigheten kommer att belastas, blir det ingen arvsskatt på det belopp som är lånat mot egendom. Om övriga egna underskrider IHT tröskeln kan det även vara möjligt att mildra IHT alla tillsammans.

Denna förmån kommer att bidra mycket i många egendomar i dag. Med prisutvecklingen på bostäder under de senaste 10 åren, har fastigheten ökat kraftigt i pris vilket många med ett fastighetsvärde ovanför den nivå där IHT utgår ej. När det gäller att betala arvsskatt, vill Inland Revenue alltid sina pengar, så att kunna mildra en potentiell IHT problemet genom att använda Equity release kan vara till stor nytta för sådana arvingar.

Som med alla finansiella produkter, Equity Release System har både för-och nackdelar bifogas och bör övervägas noga och helst med hjälp av en lämplig rådgivare. Om du är 55 år eller äldre, äger ett hem, och vill öka din inkomst, är det väl värt att titta in.