skärning avbetalning genom att köpa ner

Kommer upp med pengar för att köpa ett nytt hem kan vara en riktig uppgift. Ett sätt att skapa lite svängrum är att sänka dina första avbetalning genom att köpa dem.

skärning avbetalning genom att köpa ner

En av de nuvarande oron på fastighetsmarknaden är hög hem värden. Specifikt kan många köpare inte råd att köpa en bostad på grund av den ekonomiska bördan. Som köpare är prissatta ut ur marknaden, är den oro som vi kommer att se en situation liknande det sena 1980-talet var priserna tömma i en alarmerande takt och fastighetsbubblan inte så mycket pop, men i stället rasar.

Om du funderar på att köpa ett hem, lägenhet eller vad som helst, måste du skapa en tydlig och objektiv budget av vad det kommer att kosta dig. De flesta människor är smarta nog att göra detta, men de gör ett misstag. De står inte för det faktum att de kommer att behöva göra avbetalning nästan omedelbart efter att köpa fastigheten. Släng i hög fastighetsskatt i vissa stater och du kan bli ont om kontanter snabbt och enkelt.

Ett sätt att ge dig själv en kudde i början av din inteckning är att köpa ner räntan. Den grundläggande idén är att betala extra cash up front i form av punkter på ditt lån. I utbyte mot att göra detta, kommer långivaren sänka räntan under en viss period. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att det ger dig lite tid att bygga upp din kassa reserven genom lägre månatliga betalningar. Det sparar inte pengar totalt sett, men det köper dig tid. Detta kan vara särskilt viktigt om fastighetsskatt förfaller inom några månader av ditt köp.

En typisk köpa ner situation kommer i form av en tre års arrangemang. Genom att betala punkter på framsidan, kan du sänka räntan på ditt lån under de första tre åren. För det första året, kan du få lindring av 3 procent av lånet, nämligen, skulle du betala i en takt på 4 procent i stället för 7. Det andra året av lånet skulle då se en räntehöjning som skulle tredje året. Efter det tredje året, skulle du vara tillbaka till att betala den normala räntesatsen på lånet. Vid det laget bör du ha ombyggda dina pengar reserv och vara i en bättre position att bekvämt göra din inteckning betalningar och har något som avsatts för dessa små nödsituationer som alltid dyker upp i livet.

Självklart är nackdelen med att köpa ner din ränta du behöver för att komma med extra pengar vid köptillfället. Många människor är förvånad, men att de kan göra det. Om du är en, kan detta vara en strategi du överväga att använda.