skäl till att refinansiera ditt hem

Många människor kommer att vidta de lån de kan få när de försöker köpa ett hem. Förr eller senare kommer du att börja undra om du kan få en bättre affär. Välkommen till en värld av refinansiering.

skäl till att refinansiera ditt hem

Traditionella bolån är som alla andra lån i ett viktigt avseende. Du kan betala dem tidigt, även om bolån kommer ibland att ha förskottsbetalning påföljder för de första åren av lånet. I en värld av fastigheter, människor förskottsbetalning lån hela tiden genom att ta ett andra lån för att göra det, mer känd som refinansiering. Varför skulle någon göra detta? Det finns en rad olika skäl, men här är de vanligaste.

Köpa ett hem kan vara lite stressande. Mellan hem inspektioner och spärrade deadline, köpare tenderar att känna press att få någon finansiering de kan. Allteftersom tiden går, dock börjar de inse att de kunde ha fått en bättre affär på sina lån. Även en fjärdedel punkt minskning av en bolåneränta kan spara tusentals dollar under lånets löptid. Med detta i åtanke, börjar de att titta på refinansiering deras ursprungliga inteckning för att skära ner på den totala räntan på lånet.

I samklang med denna idé, många husägare ser också att refinansiera att få flexibilitet kassaflöde. Istället för att titta att klippa de totala betalningarna på ett lån, ser de att finna villkor som gör det möjligt för dem att sänka den månatliga utbetalningen. Spara $ 400 per månad på betalningar sätter en extra $ 4800 i fickan varje år, vilket kan vara attraktiv om kassaflödet är lite tight på månadsbasis.

På den motsatta änden av skalan, kommer många husägare refinansiera att dra pengar från hemmet. De har byggt upp eget kapital över tiden och vill konvertera den icke-likvida tillgångar i fonder som kan användas för något annat. Ofta kan det vara att betala för kostnader i samband med en nödsituation, exempelvis en hälso-kris, eller att sätta sina barn genom college. Skälen varierar, men syftet är densamma.

Beslutet att refinansiera en inteckning är mycket mindre stressande än ursprung ett lån. Det finns ingen tidsfrist att agera, så att du kan handla för bästa möjliga affär för din situation.