skäl att göra en tillverkad hem refinansiera

Det finns många skäl till att refinansiera din tillverkas bostadslån. Du kan låsa in en lägre ränta spara dig tusentals dollar under lånets löptid och sänka din månatliga betalning. Om du har en ARM (justerbar ränta inteckning) kan du refinansiera till en fast ränta lån eller en arm med vänligare lock. En av de mer populära skäl till att refinansiera är att konsolidera skuld och få befrielse från upprörande ränta kreditkort skattesatser.

Med räntor på historiskt låga nivåer som gör ett hem inteckning refinansiera kan hjälpa dig på flera sätt. Först de långsiktiga besparingar i betald ränta kan vara i tiotusentals dollar under lånets löptid. Det kan också vara en betydande besparingar på månatlig betalning som antingen kan rullas in i nya lån för en snabbare payoff eller användas för andra ekonomiska behov.

En annan anledning är att få ut av en ARM. Räntorna på ARM: s är initialt lägre än fast ränta inteckningar men när de börjar justera de tenderar att gå upp, ibland dramatiskt till den grad att den månatliga utbetalningen blir för dyr. En fast ränta refinansiera ger ekonomisk trygghet mot räntehöjningar som en ARM inte kan matcha.

Om du planerar att vara i din tillverkas hemma i sju år eller mindre en refinansiering ett befintligt ARM kan vara ett bra val eftersom de erbjuder de lägsta räntorna. Poängen med att omförhandla en ARM är att ställa mer förmånliga lock som begränsar hur ofta och hur mycket din månatliga betalning kan ökas. Det är en bra idé att undvika en ARM, men om du bestämmer dig för att göra en vara säker på att du är bekväm med där locken är inställda.

Betala av ditt hem snabbare är en annan fördel med refinansiering din nuvarande inteckning. Det finns två huvudsakliga sätt att närma sig denna idé. Om du redan har råd dina löpande betalningar och refinansiera till en lägre ränta och betalning överväga att betala det nya lånet på din nuvarande belopp. Detta kommer att leda till en snabbare payoff och en bra besparing på betald ränta.

Det andra sättet att underlätta snabbare payoff och besparingar räntor är refinansiering till en kortare sikt. Istället för en 30 år inteckning överväga en 15 år inteckning. Du kommer att få en lägre ränta och minska mängden ränta du betalar under lånets löptid med nästan hälften.

Det finns många skäl att göra en tillverkad hem refinansiera men tänk på att leta efter det bästa erbjudandet. Få minst fyra offerter från olika långivare och undersöka varje erbjudande grundligt. Om du gör det får du ut det mesta av dina pengar som är viktigt i dagens ekonomi.