ska jag sälja innan jag köper

För er som är för närvarande ett hem ägare, och är intresserad av att köpa ett nytt hem, kanske du frågar dig själv frågan “ska vi sälja vårt nuvarande hus innan vi köper en annan?”

Mitt svar på den frågan skulle vara ja. Innan du köper ett nytt hus, skulle det vara klokt att sälja din nuvarande bostad först. En idealisk omständighet skulle vara att göra regleringen för båda husen på samma dag, eller åtminstone inom samma vecka.

Problemet med att köpa en ny bostad innan du säljer din nuvarande är att du kommer att bära två inteckningar. Om din nuvarande hus inte kommer att avveckling under en månad efter köpet av ditt nya hem, kanske du kommer att överleva. Vad du inte vill sluta göra bär att inteckning för mer än en månad.

Nu kan anta att din gamla hus kommer att lösas inom en månad efter köpet av ditt nya hem. Det är bra, men vad händer om den potentiella kunden skickar ett hem inspektör igenom ditt hus och de hittar ett stort problem eller två. En annan möjlighet är en pest inspektör kan komma över termiter eller termit skador.

Båda dessa scenarier är mycket realistiskt, och kan utlösa förödelse på din ekonomiska situation. Nummer ett, att få saker fast att tillgodose den potentiella köparen tar tid och pengar. Nummer två, desto längre jobbet tar, ju längre du måste bära att inteckning.

Så väga dina alternativ noga. Om det alls är möjligt, har din nuvarande bostad såld innan de köper en ny. Eller har det arrangerat att du inte kommer att vara i ditt nya hem tills uppgörelsen är klar på ditt gamla hem. På så sätt kommer du bara att betala en inteckning i en fastighet och inte har den finansiella bördan av att behöva betala en andra inteckning.