Ska jag refinansiera nu eller vänta på högre poäng

scenario:

Jag ser att refinansiera från 8,5% 30 års fast ränta inteckning för att sänka 30 år fast lån. Jag är skyldig $ 70.000 på $ 150,000. Min kredit poäng är 725, 680, och 695. Jag är också ute efter extra pengar på runt $ 5000 till betala av saldot på $ 3000 på en andra inteckning. Jag har inte något annat lån eller kreditkort. Kan jag räkna med att få en bra ränta på refinansiera lån eller ska jag vänta på ännu högre poäng för en lägre ränta? Jag skulle kunna göra extra betalningar också.

lösning:

Jag måste säga att du har bra kredit värderingar i allt. Med en mitten poäng av 680, är ??du sannolikt att kvalificera sig för en refinansiera lån med förmånlig ränta. Vad jag uppskattar är att du inte har kreditkort skulder hopas. Så, kan du åtminstone tillbringa en del av din lön i återbetala refinansiera inteckning. Det kommer också att hjälpa dig att betala extra mot huvudman. Göra extra betalningar hjälper dig att bli av med skulden snabbare.

Nu när det gäller aktuella bolåneräntor är berörda, har 30 år fast bolåneräntor sjunkit till 6,04% från 6,14% som den 22 november 2008. Eftersom priserna är på en avmattning, och förväntas gå ned ytterligare, därför kan du prova på en 30 år refinansiera. Dessutom behöver du extra pengar. Därför kan man se upp för långivare som erbjuder refinansiera med en kontant-ut. Men du får en något högre ränta om du går för cash-out refinansiera och inte en enkel ränta och löptid refinansiera. Men det finns långivare som kan begära för straff om du tar ut en inteckning värda mindre än $ 80K.

Nu, om långivaren får reda på att du är intresserad av att göra extra utbetalningar, är chansen att han inte kan erbjuda ett lån utan förskottsbetalning straff. Detta beror på att han kommer att förlora intresset kan du annars betalar under tiden mellan utgången av lånet och det datum då du återbetala lånet. Såvitt förskottsbetalning straff är berörda, kan vissa långivare ut 6 månaders ränta som straff. Du kan kolla in lånet doc för information om förskottsbetalning straff.

Slutligen tror jag inte att du behöver vänta för högre betyg. Detta eftersom du kan få samma ränta för alla kredit värdering mellan 720 och 800. Vad som är viktigt är att få information om lånet erbjuda och jämför äpplen med äpplen innan du väljer det bästa.