Ska jag refinansiera eller ta ut ett topplån

När du tittar på att få några extra pengar för något ändamål du vill att du har två alternativ, kan du överväga:
Att ta ut en andra inteckning
Refinansiering din befintliga inteckning

Du bör inte titta på att ta ut en andra inteckning i stället för refinansiering, och det är därför:

Ett. Topplån har en högre ränta, kan detta vara tre gånger högre än din ursprungliga inteckning. Om du refinansiera istället då du kan behålla din nuvarande låga ränta, vilket kommer att spara mycket pengar i räntekostnader. Så ta inte ut en andra inteckning, istället bara refinansiera din befintliga!
2. Hem kapital linjer kredit är inte riktigt så bra heller, de säljs till dig av människor som ringer upp dig på telefonen. Idén och viktigaste säljande funktion är att du kan använda den som ett kreditkort, som är ansluten till ditt hus. De människor som säljer dessa kan vara mycket övertygande och kommer att försöka uppmuntra dig att använda denna kredit gång på gång.
Tre. Refinansiering din befintliga lån är mycket bättre att hålla en del eget kapital i ditt hem. Inte många lån företag kommer att refinansiera ditt hem tillbaka upp till 100% av värdet utan att du tar ut en andra inteckning. Du vill verkligen inte att sälja allt i ditt hus tillbaka till banken, om du gör det du har ingen säkerhetsmarginal om något skulle gå fel.
4. Försäljningen människor vilja sälja dig topplån eftersom de får en massa provision från att göra det. Tro inte allt de säger, är det troligt att de kommer att säga något för att få de mest provision möjligt!
Fem. Eget kapital i ditt hem är väldigt värdefull, att den är bunden och du kan inte spendera det. Men det är en investering, genom att släppa alla av eget kapital i ditt hem kan det vara mycket farligt. Om du behöver några pengar i en nödsituation, du har inget att falla tillbaka på. Plus om huspriserna i ditt område faller du kunde vara kvar kämpar med negativt eget kapital, som är där du är skyldig mer än huset är faktiskt värt.
6. Det bästa råd är detta, om du inte verkligen behöver något sedan inte tar ut en andra inteckning. Om du kan göra utan att det då inte överväga en andra inteckning, bör dessa endast användas för nödsituationer. Refinansiering däremot kan användas för att frigöra pengar för något du kanske behöver det för.

Jag kan inte understryka detta nog, är den enda anledningen till att du bör använda en andra inteckning om du är i en nödsituation som inte kan lösas på annat sätt. Använd den inte för något som inte är nödvändigt.