Ska jag få en omvänd inteckning

Även pensionärer har hört talas om omvänd inteckning, inte många förstår hur det fungerar. Programmen förblir höljd i dunkel, men att slöjan är på väg att lyftas.

En omvänd inteckning är tillgänglig för seniorer som har eget kapital i deras hem. Likviden från lånet kan betalas i en klumpsumma eller betalningar kan göras till husägare i omgångar. Allt detta kommer att baseras på hur mycket eget kapital ägaren har i hemmet.

Som det är med de flesta former av refinansiera, är den gamla lån pension och ersättas med omvänd inteckning. Men med en omvänd inteckning husägare inte kommer att ha månatliga betalningar. Med en omvänd inteckning, är långivaren betalade sig när husägare upphör eller flyttar ut ur hemvist (dvs., att leva med familjen, vänner, eller till en pension eller åldrande samhälle).

För att uppfylla kraven för en omvänd inteckning, måste låntagaren vara minst sextiotvå år gammal. Det finns inga inkomster krav eller restriktioner som skulle kunna påverka rätten. Inte heller finns det ett behov av att oroa kreditkontroller, är de ingen betydelse när det kommer till en omvänd inteckning.

När du ansöker om en omvänd inteckning, kommer låntagaren skyldig att fylla åtminstone en rådgivning session med en kurator som är HUD-godkända. Detta är att se till att låntagaren helt och fullt förstår vad de ekonomiska och juridiska skyldigheter som gäller den omvända inteckning.

I att det finns så många fördelar som en person kan få från att ta på en omvänd inteckning, är det intressant att tänka att vissa människor hålla reservationer beträffande omvänd inteckningar. Den allmänna klagomål från människor är att hemmet inte kan vara runt för familjen för låntagaren att ha efter att han eller hon löper.

Om ägarna inte längre bor i hemmet, kan husägare dödsbo inleda en refinansiering av fastigheten, omvandla lånet till ett traditionellt bolån. Detta kommer att tillåta att familjemedlemmar behåller hemmet.

Om ägaren är orolig över att lämna det finansiella resurser för att se till att hemmet är i familjen, kan de överväga att höja sin livförsäkring. Med de extra medlen från politiken, kan mottagarna kunna payoff utestående hypotekslån och hålla hemmet.

Med hjälp av en omvänd inteckning, kommer husägare att kunna göra saker för och med sin familj med mindre stress och färre finansiella bekymmer. På det hela taget, många människor tycker att det omvända inteckning är vägen för dem att säkra sin önskade nivå av komfort. De får de pengar de behöver och kan äntligen slappna av och verkligen njuta av sin välförtjänta pensionering år.