ska du sluta betala hyra till en hyresvärd inför avskärmning

När ett hem går in avskärmning när det finns en aktiv hyresavtal att hyran måste hedras av både villaägare och hyresgäster. Detta kan vara fallet även efter sheriffen försäljningen av huset i minst nittio dagar under bekräftelseprocessen av auktionen. Detta är en ny lag som trädde i kraft i år, strax efter att president Obama tillträdde.

I vissa fall kommer långivaren få hem tillbaka på offentlig auktion och hyran kommer att gå på som vanligt, de tidigare hyresgäster kommer bara att göra utbetalningar till den bank som köper huset på försäljning, snarare än den tidigare husägare. Ett annat alternativ är att göra en överenskommelse med hyresvärden för att avsluta hyresavtalet och få en kredit för deposition. Detta kan appliceras på den sista månaden av hyran om hyresvärden inte längre har pengar att återbetala deposition för att avsluta hyresavtalet.

Såvida hyresgästerna får ett skriftligt avtal med sin hyresvärd för att avsluta hyresavtalet, kommer de fortfarande vara ansvarig för att göra de månatliga utbetalningarna, oavsett vilka rättsliga problem ägaren står inför. Detta inkluderar definitivt fallet med avskärmning – hyresgäster kommer att behöva fortsätta att betala tills ägarens intresse för fastigheten överförs genom auktionen.

Det bästa råd för hyresgäster i denna situation kan vara att se till att de håller uppdaterade på vad som händer med avskärmning processen. De kan göra detta genom att titta på offentliga register på länets domstolsbyggnaden. I händelse av hem säljs på en sheriff försäljning, ska hyresgästerna omedelbart kontakta den nya ägaren och försöka ta reda på vad deras alternativ är.

Många människor kommer att rekommendera att försöka köpa hem och ta över betalningar. Detta kanske inte är det bästa alternativet, dock, och kommer endast att vara lämpligt i ett begränsat antal fall. I andra situationer, är detta den värsta råd någon kan ge, speciellt utan att veta något om fastighetens skick eller hyresgästernas ekonomiska förhållanden.

Om hyresgäster skulle verkligen vilja att bryta hyresavtalet omedelbart och gå vidare till en mer stabil situation, är deras bästa alternativet för att arbeta fram ett avtal med hyresvärden. De flesta hyresvärdar inte är bekant med avskärmningen processen eller någon av de nya lagar som påverkar hyresgäster i händelse av en avskärmning. Detta kan fungera till fördel för hyresgästerna att förhandla fram en lösning för att undvika att bli vräkta efter en sheriff försäljning.

Hyresgästerna kan enkelt förklara för hyresvärden att de måste bryta hyresavtalet eftersom de är nu medvetna om att de inte kommer att vara rättsligt möjligt att leva upp till sin del av avtalet i enlighet med hyresavtalet. Ingen hyresgäst vill leva vecka till vecka, att inte veta när sheriffen kommer att visa upp och vräka dem, ge dem tjugo minuter för att avlägsna sina tillhörigheter. Vissa domstolar kommer också sidan med hyresgästen, i denna typ av fall, men det är förmodligen inte värt att hyra en advokat och stämma hyresvärden för att få en liten insättning tillbaka.

En sista fråga för hyresgäster att tänka på är att många människor har möjlighet att rädda sina hem från avskärmning. Företag, specialister avskärmning, banker och reparatörer inteckning hjälpa människor att hitta lösningar för att tillåta dem att hålla sina hem varje vecka, med hjälp av ett lån modifiering, refinansiera, eller annan träning plan. Det är fullt möjligt att hyresvärden kommer att kunna hålla hemmet och avskärmningen kommer inte att påverka hyresavtalet som helst – och i en sådan situation, skulle det värsta åtgärder för hyresgäster att ta vara frivilligt att inte betala hyran.