ska du refinansiera din inteckning

Med räntor nära alla tiders bottenrekord, många människor refinansiering sina bolån. Chansen är en av dina vänner eller familjemedlemmar har nyligen refinansieras och minskat sina månatliga inteckning betalning. Refinansiering en inteckning är att helt enkelt ta ut ett nytt lån med olika villkor – förhoppningsvis mer optimistiska. Eftersom din nya lånet kommer att ha en lägre ränta och andra villkor, kan din avbetalning bli betydligt lägre. Förutom att ha lägre avbetalning, kommer du att få möjlighet att ändra den typ av inteckning du har. Du kanske också vill ändra längden på din inteckning mellan 15 och 30 år, eller vice versa.

Kanske nu du har ett bättre kreditbetyg än när du tog ut din ursprungliga inteckning, vilket gör att du kan få bättre villkor den här gången. Din kredit historia kommer också att ha en effekt på din boränta. Refinansiering gör att du kan bygga upp eget kapital i dig hem snabbare, och du kommer också att dra nytta av det kapital du redan har byggt. Om du tidigare intecknade $ 100.000, och du för närvarande har en payoff saldo på $ 70000, kunde refinansiering sänka dramatiskt din månatliga inteckning betalning.

Innan du bestämmer dig för att fortsätta med refinansiering din inteckning, finns det några saker du bör tänka på:

Hur mycket längre tror du att leva i ditt nuvarande hem? – Om du kommer att leva i ditt hem för minst två eller tre år, bör du kunna övervinna kostnaderna för refinansiering genom att sänka din ränta inteckning intresse. Om din flytt kommer att bli snabbare, kan du finna att kostnaden för refinansiering kommer att uppväga de möjliga besparingarna från den nya, lägre ränta.

Om ditt mål i refinansiering din inteckning är att bygga upp eget kapital i ditt hem, kanske du vill överväga att ändra längden på din inteckning. Genom att byta från en vanlig 30 år inteckning till en 10 eller 15 år inteckning, kommer du att bygga eget kapital mycket snabbare. Tillämpa ytterligare betalningar mot huvudmannen kommer även att låta dig att bygga hem kapital i en ökande takt.

Om du för närvarande har en justerbar sats inteckning eller arm, har du ett utmärkt skäl att refinansiera. Medan ARM, s tenderar att ha lägre initiala räntor än fast ränta inteckningar, med bolåneräntor nära alla tiders bottenrekord, kan nu vara en bra tid att låsa in en låg fast ränta.

Fundera över hur din kredit status kan ha ändrats sedan du tog ut den första inteckning i ditt hem. Om du var tvungen att ta ut en sub prime inteckning på grund av dålig kredit, har du förmodligen en mycket högre ränta som följd. Om du har arbetat för att framgångsrikt öka din kredit värdering, bör du dra nytta av denna förändring i kreditvärdighet och refinansiera. Din ränta och månatliga amorteringar skulle nu bli mycket lägre. , När du refinansiera en inteckning, kommer du gå igenom en process som liknar den du genomgick få din ursprungliga inteckning. Du kommer att ha en hel del lån pappersarbete att slutföra, och långivaren kommer att granska din inkomst, sysselsättning historia, kredit rekord, och den del av skulden du bär. De kommer också att ha en bedömning, eftersom värdet på ditt hem kan ha förändrats, vilket påverkar mängden kapital du har. Några av de avgifter du kommer att debiteras när refinansiering inkluderar avsluta kostnader, ansökningsavgifter, titel försäkring, poäng, och kostnaden av egendom bedömning. Var noga med att diskutera dessa avgifter med din långivare innan du börjar med din inteckning refinansiera.

Ingen vet med 100% säkerhet vad som kommer att hända med räntan under de närmaste åren, men ur ett historiskt perspektiv är de nu ett fynd. Om du upptäcker att refinansiering din inteckning kan gynna dig ekonomiskt, göra en del efterforskningar för att hitta långivaren med de bästa priser och villkor. Så gör inte förhala, om räntorna faller ytterligare kan refinansiera igen. Med all sannolikhet kommer räntorna att stiga i en inte alltför avlägsen framtid, och du kan inte ångra refinansiering när du hade chansen.