ska du någonsin gå till en byrå intervju

slöseri med tid

Har du blivit kallad för att gå till en byrå intervju innan de skickar vidare till en kund? Vill du gå? Ska du gå?

Jag skulle behöva säga precis i början att dessa är nästan ett fullständigt slöseri med tid,

Tja, nästan!

Jag brukade gå till dessa i början av min karriär, ibland resa långt, bara för att finna att mycket lite kom ut ur dem. I själva verket fann jag ofta att de varade cirka 15 minuter, efter att jag hade behövt avsätta en hel förmiddag eller eftermiddag (eller ibland båda) bara för att komma dit.

ingen fördel

Organ tenderar att få entreprenörer i att bara titta på dem för att se om de är presentabel, eller så att de kan säga till kunden att de “vet” den person inblandad och kan beskriva dem.

Någon fördel för entreprenören är ytterst marginell.

Faktum är att de är mer benägna att förlora arbete snarare än få arbetslivserfarenhet.

Om myndigheterna inte kan se dig via telefon, kommer de alltid sätta dig framåt, medan om de tar dig i att titta då de inte kan sätta dig framåt.

De är extremt osannolikt att ge dig företräde framför andra bara för att de har sett dig.

Enda undantaget

Det enda undantaget att jag skulle göra detta är om en myndighet har en riktig ‘i’ med en klient.

Om en kund har en enda leverantör, och det är detta organ, då byrån kommer att vilja vara lite försiktiga innan de skickar någon i deras främsta kund.

Naturligtvis kommer du nästan säkert att göra en klient intervju också, men ofta “säger så” av en betrodd enda agent är viktigt, och att agenten kommer att vilja ta lite extra noga med att se till att de har fått någon som kommer vara acceptabelt för favorit klienten.

ingen konkurrens

Det skulle vara en annan omständighet när jag skulle gå och träffa en byrå också. Det skulle vara när det inte finns konkurrens om positionen, dvs det är ett fall av byrån med ett “i” men är inte nödvändigtvis ensam leverantör.

Om byrån säger att det är en fråga om “om kunden gillar dig kommer de att ta dig” i stället för att du är i konkurrens med andra, då byrån naturligtvis vill se till att du inte kommer att skruva upp saker för honom eller henne hos kunden.

inga andra circumtances

Men i alla andra omständigheter som jag kan tänka på, det vill säga i vanliga fall byråer sätter in entreprenörer mot andra myndigheter, så är det just nu värt att gå för att besöka dem.

Det är en komplett no-no att gå och se en byrå när de inte har något bestämt för dig.

I värsta omständighet, kanske du har kommit in med någon som bara vill visa sin chef att de är upptagna.

Om någon av våra läsare kan tänka på andra omständigheter där de skulle gå för att möta en byrå, eller om någon rekryterare oense eller har något då kan lägga till, kan du göra det i våra kommentarer.

Hur är våra läsare? Vill du gå till byrån intervjuer?