ska du köpa poäng när refinansiering din inteckning

Att köpa poäng är en standard erbjudande som ges till de flesta människor när de anser en inteckning refinansiera. Detta alternativ var troligen presenteras för dig när du ansökte om det första inteckning och dess fördelar är lika viktiga för en inteckning refinansiera.

Poäng är en upfront avgift som tas ut av långivaren. Denna avgift är separat från ränta och är utformad för att öka vinsten till långivaren. Kostnaden för att köpa en punkt är lika med 1% av det totala nominella beloppet av lån. Genom att köpa poäng kommer att sänka din ränta.

Vare försäljningsställen är en bra idé för dig eller inte beror på om du kommer att behålla egendomen tillräckligt länge för att återvinna de extra kostnader från att köpa poäng. Till exempel ger en långivare Jane Jordanien alternativet med en $ 90.000 lån på en 8% fast ränta. En 2-punkts köp skulle kosta $ 1800 förfaller till betalning vid stängning. Långivaren erbjuder också en $ 90.000 lån på 9% med inga poäng tillgängliga. Det kommer att ta över 2 ½ år för att återkräva det $ 1800 betalat för poäng. Om Jane planerar att stanna kvar på den platsen längre än den tid hon kommer nollresultat eller gå med vinst. Om hon räknar omlokalisering enligt denna tidsram, kommer refinansiering och inköp poäng kostade henne pengar och är inte värt det.

När man överväger att köpa poäng, även crunch några siffror på vad samma summa pengar investeras på ett annat sätt skulle generera om det fanns en högre avkastning. Det är viktigt att veta vad dina mål är när refinansiering så att du kan fatta bra beslut.

Om du finansiera nya bolån kan köpa poäng på ett bostadslån dra de pengar som du måste betala för det årets självdeklaration. Men om du köper punkter för att refinansiera ditt hem, anser IRS denna förutbetalda räntor. Detta innebär, kommer du att dra dem över lånets löptid snarare än allt på en gång vid stängning. Du kommer att behöva några råd från din skatterådgivare eller din revisor för hans eller hennes expertutlåtande om poängavdrag.

Om ditt slutgiltiga mål är att bli skuldfri sedan köpa poäng kan tillåta dig att nå detta mål på kortare tid. Bara du vet detaljerna i din situation och det är viktigt att man tänker på alla aspekter av ditt liv och ekonomi som kan påverka dina mål, din inteckning refinansiera och din övergripande finansiell plan innan några betydande ekonomiska beslut. Se nedan för mer information om inteckning refinansiering.