ska du gå till andra hem inteckning

Om du vill köpa dig ett andra hem eller ett fritidshus nära havet, vid en sjö eller i bergen, kan du gå till andra hem inteckning. Du kan också använda denna extra pengar för många andra orsaker som, betala av ditt kreditkort eller köpa en bil.

Vad ett andra hem inteckning är

Andra hem inteckning är en inteckning i en fastighet som du inte är närvarande bor. Det är inte nödvändigt för dig att ha en inteckning i ditt första hem. Om du inte vill leva i hemmet som du vill köpa och vill bo någon annanstans, då även lånet kommer att betraktas som ett andra hem inteckning. Så, kort sagt, kan det sägas att andra hem inteckning är en inteckning i en fastighet som inte är din primära bostad.

Fördelar med topplån

Några av fördelarna med topplån som nämns nedan:

• De underwriting riktlinjer för ett topplån är inte lika strängt som den första inteckning.

• Även långivare tar ut en stor handpenning och en hög ränta för topplån, men kan transaktionsavgifter i vissa fall vara lägre än att du måste betala för en refinansiering.

• Det tar också mindre tid än att refinansiera ditt lån.

• Du kan få extra pengar på din hand för att uppfylla dina akuta behov som att betala av din kredit räkningar, göra en betalning till ett annat lån, finansiering av ditt barns utbildning, etc.

Om du har planer på att sälja din bostad inom en snar framtid, sedan välja en andra inteckning kommer inte att vara ett bra val. De långivare tar generellt en högre ränta och högre handpenning för andra hem inteckning. De anser du ekonomiskt riskabelt att ha större chans att bli en försumliga, eftersom du måste göra utbetalningar för två inteckningar. Om du planerar att ge ut ditt hem för uthyrning, kommer långivarna vill att du ska lägga ner en ännu mer värde mot handpenning. Så skulle det vara bättre att refinansiera din första inteckning eller ta ett lån hem kapital på det.