sju tips för arbetssökande inteckning citat

I letar efter ett hypotekslån, gå inte för första inteckning offert som du hittar. Ta dig tid att titta runt och be om en inteckning citat från något av de företag som erbjuder en.

Om detta är din tid att shoppa runt för en inteckning offert, kommer du att ha förståeligt en tuff tid att sortera all information i dina händer. Det bästa du kan göra är att granska allt först innan man fattar ett definitivt beslut. Ställ rätt frågor, studera enkla inteckning termer, och ännu viktigare, jämföra olika inteckning citat på marknaden.

Nedan finns sju tips som hjälper dig att hitta den inteckning citat som fungerar för dig.

Ett. Ta inte den första inteckning citerar du hittar.
2. Shoppa runt för en inteckning offert.
Det finns en hel del konkurrens mellan inteckning leverantörer, och detta kommer att fungera till din fördel.
Tre. Låt dig inte luras av låg-klingande initiala räntor.
Låg-klingande initiala räntor kallas headline priser. Problemet med headline priser är att de oftast kommer med listigt formulerade långsiktigt “tie-ins.” När inteckning företag lura dig med headline priserna, de tvingas att sänka sin vinst. För att kompensera för deras förlust, kommer de att binda dig genom att du betalar en mycket hög straffavgift om du byter till en annan inteckning långivare. Vissa bolåneinstitut också tvinga dig att köpa sina försäkringar genom att göra ett sådant köp villkoret att du måste följa för att utnyttja den låga räntan.
4. Fråga om inlösen påföljder.
När det ges en inteckning citat, fråga om inlösen påföljder. En inlösen straff är det belopp som du betalar för att avbryta dina arrangemang med din inteckning långivare. Du kommer att bli ombedd att betala detta om du vill byta långivare, till exempel. Inlösen straff förmodligen åläggs att kompensera långivaren för den tid och kostnader som uppstår på grund av ditt lämnar.

Vissa långivare försöker dölja inlösen påföljder i det finstilta när de ger dig en inteckning offert. För att undvika att bli lurad, be långivaren som erbjuder inteckning citerar vad inlösen påföljder.

Fem. Inte betala för en inteckning offert.
Ansedda finansiella institutioner vet att de konkurrerar med andra företag för dina surt förvärvade dollar. De kommer inte att debitera dig något för information.

6. Att få en inteckning citat är inte synonymt att underteckna ett avtal.
Du har ingen som helst skyldighet att gå med en viss långivare helt enkelt eftersom detta långivaren har gett dig en inteckning offert. Inteckning leverantörer själva vet att när du ber om en inteckning citerar, är du bara shopping för bättre bolåneräntor och villkor.

7. Döljer inte det faktum att du är shopping för en bra inteckning citat.
När olika långivare kallar dig, låt dem veta att du jämföra olika företags priser, termer och refinansiering alternativ. De vill inte förlora dig till tävlingen, och de skulle därför göra sitt bästa för att erbjuda dig ett bättre pris än sina konkurrenter.

Slutligen måste du komma ihåg är att det inte finns någon genväg till att få ditt eget hem. Shopping för en inteckning citat kommer alltid att vara en lång och svår process, och den som säger något annat är antingen helt enkelt ge dig falska förhoppningar eller försöker stjäla dina pengar.