sju steg för att lyckas med lån modifiering

Ändring av ett lån är processen att ändra de ursprungliga villkoren i en inteckning som har avtalats i ett avtal mellan långivare och låntagare. Vid halka på amorteringar, måste låntagaren ta initiativ till att kontakta långivaren, eftersom oftare än inte, är långivaren godo att arbeta på en inteckning ändring snarare än utestänga. Dessa modifieringar kan göras tobenefit av låntagaren genom att minska räntan, minskar den huvudansvarige, minska förseningsavgifter eller andra påföljder, ökar lånet eller tak månadskostnaden till en andel av hushållens inkomster.

Du kan gå om processen för att få en ändring hypotekslån med dessa sju steg:

* Det är bäst att ansöka om en inteckning modifiering innan faktiskt vara sen till någon betalning. Om du förutser en situation såsom förlust av jobb själv eller make, eller någon annan orsak där du kanske inte kunna uppfylla din månatliga inteckning betalning, gäller att ändra din inteckning för att undvika förseningsavgifter, eftersom ändringen kan ta upp till sex månader.
* Studera tillståndet i din ekonomi ordentligt genom att utvärdera din regelbunden inkomst och utgifter. Bestäm de områden som du kan och måste minska din utgående räkningar. Inskränka varje onödiga utgifter.
* Det är lämpligt att söka en rådgivare som kan göra en omfattande ekonomisk analys. Rådgivaren skulle också vara av stort värde samtidigt som de förhandlar med långivaren om villkoren inteckning modifiering.
* Efter denna omfattande studie, kontakta din långivare och förklara din situation. Skicka in ett första förslag och vara väl förberedd för att svara på alla frågor du långivare kommer att vara säker på att ha.
* Gör ett erbjudande om inteckning ändring baserat på din bedömning av den ekonomiska situationen. Om du förväntar dig det finansiella påfrestningar att slitas ut i ett par månader, och sedan begära ersättning för dröjsmål med betalningen tills din ekonomi återhämta sig. Om du behöver en ändring bygger på prognoser om en långsiktig finansiell belastning, då kan du begära att återställa de månatliga utbetalningarna till ett lägre belopp i händelse av en justerbar ränta inteckning.
* Ett annat alternativ är att be om att förlänga varaktigheten av lånet återbetalas. Långivaren är skyldig att begära ditt fullständiga ekonomiska historia (som du redan har studerat, och därmed har till hands) för att se över lönsamheten av begäran.
* Visa dem din plan för att betala de reviderade inteckning villkor så att de har en tillräckligt bra anledning att lita på dig och erbjuda en inteckning modifiering istället beslutar om en avskärmning.

Skaffa en inteckning modifiering är definitivt det bästa alternativet för både långivare och låntagare som tillåter låntagaren att hålla huset och köpa tid för att betala av sina skulder, och det gör att långivaren att nå en mer lönsam lösning än avskärmning.

Var proaktiv om att kommunicera med din långivare i händelse av en finansiell kris och vara bra om förse dem med all den information de behöver för att fatta beslutet. När allt är modifiering av ett hypotekslån avsedd för personer som har gjort ett ärligt försök att hänga med sin avbetalning.