sju enkla steg för att undvika utestängning

Spendera inte dina surt förvärvade pengar att betala någon mellanhand shyster att arbeta med din långivare! Du kan vara din egen bästa representanten och de steg du behöver ta är enkla.

Alla dessa steg är baserade på erfarenheter och rekommendationer från US Department of bostäder och stadsutveckling.

Ett. inte ignorera breven och telefonsamtal från din långivare
Så smärtsamt och tidskrävande som det kan vara, svara på deras telefonsamtal och svara på deras brev. De flesta långivare, särskilt i denna ekonomi, har program på plats och är villiga att arbeta med dig om du kommunicerar med dem. Var lugn, ha tålamod och öppna för att diskutera din situation.

2. framställas
Samla din ekonomiska information och dela den med din långivare. De kommer att vilja veta:

* Varför du har problem med att göra dina betalningar
* När du kommer att kunna få din inteckning aktuella
* Plantera dig att hålla ditt hem eller är du försöker sälja den
* Är din underskott situation på kort eller lång sikt
* Vilken är din nuvarande inkomst
* Uppgifter om din månatliga utgifter – försäkring, underhållning, kreditkortsbetalningar, betalningar bil, utbildning …
* Har du några andra inkomstkällor? Kan familjen eller vänner att hjälpa dig genom denna snäva situation?

Utan denna information de är mycket mindre sannolikt att kunna hjälpa dig.

Tre. ställa frågor
Den federala regeringen och privata långivare har program på plats för att hjälpa husägare i fara behålla sina hem. Du kan få ett av dessa program. Fråga din långivare och HUD godkänd rådgivare. Borde du inte omfattas av något av dagens program frågar. Nya program utvecklas ständigt.

4. stanna i ditt hem för nu
Överger inte ditt hem! Om du flyttar ut utestängande förfarande kommer att flytta snabbare.

Fem. inte lista ditt hem för försäljning
Om du rimligen förvänta sig att kunna ge ditt hem vill inte säga det till försäljning. Ett hem för försäljning är mycket osannolikt att kvalificera sig för några speciella program, får fördragsamhet bistånd, lån modifiering eller refinansiering.

6. kontakta en HUD-godkänd byrå bostäder rådgivning
Detta är långt och bort din bästa gratis resurs för inteckning frågor. Du hittar dessa organ ger utmärkt information om tjänster och program som erbjuds av både myndigheter och privata organisationer som kan hjälpa dig. Höljet rådgivning byrå kan också erbjuda kredit rådgivning. Här är länken för att komma igång: www.hud.gov / kontor / HSG / SFH / HCC / hcs.cfm

7. inte betalar någon att arbeta med din långivare
Anställa en mellanhand är ett säkert sätt att spendera pengar du inte har. Använd gratis rådgivning organ tillgängliga. De ger stor insikt och hjälper dig att bestämma din bästa tillvägagångssättet. De kommer att hjälpa dig interagera med din långivare och få det bästa tillgängliga alternativet för dig. Kunnig, kunniga och GRATIS!

Vad har jag för alternativ?

fördragsamhet
I tålamod, kommer din långivare accepterar en modifierad betalningsplan baserat på din ekonomiska situation. Ofta innefattar en minskning eller indragning av din månatliga betalningar. Du kan kvalificera sig för detta om du nyligen har haft en minskning av inkomst eller en ökning av levnadskostnader. Du måste lämna information till din långivare för att visa att du skulle kunna uppfylla kraven i den nya betalningsplan.

inteckning modifiering
Du kanske kan refinansiera ditt lån till en lägre kapitalbelopp eller ränta och / eller förlänga ditt bolån. Detta kan hjälpa dig att komma ikapp genom att minska de månatliga betalningar till en mer rimlig nivå. Du kan ha det om du har återhämtat sig från ett ekonomiskt problem och har råd med nya belopp.

partiell fordran
Din långivare kan ha möjlighet att arbeta med dig för att få en engångsbetalning från FHA-försäkringskassan för att få din inteckning ström.
Du kan ha det om:

* Din lån är minst 4 månader brottsligt men inte mer än 12 månader brottsligt;
* Du kan börja göra fullständiga avbetalning.

sälja ditt hem
Om du inte kan omfattas av något av ovanstående alternativ, har en del eget kapital i ditt hem och är övertygade om att det kan säljas snabbt du allvarligt bör överväga att sälja hemmet. Det kan vara bättre att klippa dina förluster och hitta en annan bostad lösning snarare än att fortsätta att kämpa en hopplös kamp.

Pre-avskärmning försäljning / Blankning
Detta gör att du kan undvika utestängning genom att sälja din bostad för ett lägre belopp än det belopp som krävs för att betala av ditt bolån.
Du kan ha det om:

* Lånet är minst 2 månader brottsligt;
* Du kan sälja ditt hus inom 3 till 5 månader, och
* En ny bedömning (som din långivare kommer att få) visar att värdet på din bostad uppfyller HUD programmets riktlinjer.

Deed-i-stället för avskärmning
Som en sista utväg kan du ha möjlighet att frivilligt “ge tillbaka” din fastighet till långivaren.
Detta kommer inte att spara ditt hus, men det är inte lika skadligt för din kreditvärdighet som en avskärmning.
Du kan kvalificera sig om:

* Du är i standard och inte omfattas av något av de andra alternativen;
* Dina försök att sälja huset innan avskärmning misslyckades, och
* Du har inte en annan FHA inteckning i standard.

blir jag berättigad till någon av dessa alternativ?
Du kommer att behöva diskutera din situation i detalj med din långivare att avgöra om du är berättigad. Ett hölje rådgivning byrå kan också hjälpa dig att avgöra vilka, om några, av dessa alternativ kan uppfylla dina behov. Ofta kommer de att hjälpa dig interagera med din långivare om det behövs.

bör jag tänka på någonting annat?
Ja. Om du säljer din bostad akta köpare som försöker stressa dig genom processen. Tyvärr finns det människor som kan försöka dra nytta av din ekonomiska svårigheter. Var särskilt uppmärksam på följande:

Falska rådgivning organ

Vissa grupper som kallar sig “rådgivning organ” kan närma dig och erbjuder sig att utföra vissa tjänster mot avgift. Detta är tjänster som du kan göra själv gratis, t.ex. förhandla en ny betalningsplan med din långivare, eller bedriver en pre-avskärmning försäljning. Om du har några tvivel om att betala för sådana tjänster, kontakta en HUD-godkänd byrå bostäder rådgivning. Gör detta innan du betalar någon eller skriver något.

Eget kapital skimming
I denna typ av bedrägeri, närmar sig en “köpare” dig, erbjuder att få dig ur ekonomiska problem genom att lova att betala av dina lån eller ge dig en summa pengar när fastigheten säljs. “Köparen” kan tyda på att du flyttar ut snabbt och handling fastigheten till honom eller henne. Den “Köparen” samlar sedan hyra för en tid, inte göra några avbetalning, och tillåter långivaren att utestänga. Kom ihåg, att underteckna över din gärning till någon annan inte nödvändigtvis befria dig från din skyldighet på ditt lån.

Vilka är de viktigaste punkterna jag ska komma ihåg?

Ett. Agera nu – inte undvika din långivare samtal eller brev.
2. Förlora inte ditt hem och skada din kredit historia.
Tre. Ring eller skriv bolåneinstitutet omedelbart och vara ärlig om din ekonomiska situation.
4. Bo i ditt hem för att se till att du uppfyller kraven för att få hjälp.
Fem. Ordna ett möte med en HUD godkänd bostad rådgivare för att utforska dina alternativ.
6. Samarbeta med kurator eller långivaren försöker hjälpa dig.
7. Utforska alla alternativ för att hålla ditt hem.
8. Se upp för bedrägerier.
9. Skriv inte något du inte förstår. Och kom ihåg att underteckna över dådet till någon annan inte nödvändigtvis befria dig från ditt lån skyldighet.

Agera nu. Om du inte gör någonting, kommer du att förlora ditt hem och din goda kreditvärdighet.