sju dödsfälla frågat byråer fresta it entreprenörer med

Har du läst Aesops fabeln om räven och kråkan? Det är så vi byråer visa entreprenörerna. Vi måste få dig att släppa dina ostar.

Jag har haft NamesFacesPlaces publicera några artiklar nyligen kallade Bekännelser av en agent. Jag lägger en hel del av detta tillsammans som ett lätt att komma åt guiden för entreprenörer om den verkliga orsaken bakom myndigheternas frågor.

Inte varje fråga du ombedd av en byrå är att hjälpa dig att hitta arbete eller få dig en bra hastighet. Faktum är att många är faktiskt att göra det motsatta.

Låt mig ge er några exempel: –

Ett. Vad är din vinst?

Vi ber om detta när de lägger fram entreprenörernas CV. Vi säger att vi kommer att få dem så hög hastighet som möjligt. Dock är det sällan fallet. Varför ska vi ge bort gratis pengar när entreprenören har redan berättat för oss vad han eller hon skulle ta “vid en nypa”? Det finns alltid en nypa. Vi är inte välgörenhetssällskap

2. Vilka företag har ditt CV sänts till?

Vi säger att det är så att vi inte skickar det till företag där det redan skickats. Detta är skräp. Vi vill veta vem som är ute efter entreprenörer och vi kommer att sätta någon upp mot dig, som förhoppningsvis är en bättre kandidat. Vi kommer också att minska dina chanser att få intervjun, om vi kan.

En teknik som jag har ibland används är att skicka ditt CV tillsammans med de andra vi skickar och sedan dra tillbaka det säger vi har haft en dålig referens för dig.

Tre. Vilka intervjuer har du varit den senaste tiden?

Vi säger att detta är så att vi inte sätter dig fram det igen, men det är verkligen att få ett hett bly på vem söker just nu för entreprenörer. Att veta detta kan rädda ett hundratal eller fler telefonsamtal.

4. Kan ni förse oss med referenser?

Vi säger att kunden behöver dem, men detta är sällan fallet innan de väljer någon för intervju.

Vad vi egentligen vill veta är namnen på de företag och människor som tar för närvarande på entreprenörerna.

Fem. Vem jobbar du för tillfället för?

Det är mycket praktiskt att veta namnet på ett företag som tar entreprenörerna. Det är ännu smidigare att veta killens namn som du arbetar för. Vi kommer att vara rakt på fläkten till honom frågar om han letar efter andra entreprenörer.

6. När är du nästa tillgängliga?

Som jag konstaterade i ett tidigare artiklar, är det lämpligt att ta reda på när du är nästa tillgängliga, men det är ännu bättre att ta reda på när ditt jobb kommer att finnas tillgängliga. Med denna information och att från nummer 5 vi kanske kunna ersätta dig med någon annan när det är dags.

7. Vilka färdigheter du använder på ditt nuvarande företag?

Marvellous! Med den informationen jag kan börja göra en scan på min databas eller sätta en falsk platsannons på ett jobb ombord för att samla ihop de entreprenörer med nödvändiga färdigheter innan jag gör ett förhållningssätt till din chef.

8. Vet du några andra entreprenörer som söker arbete, eftersom vi betalar en avgift?

Detta är ett trevligt sätt att få rekommenderade entreprenörer på din databas, och självklart kommer vi att betala avgiften – om du någonsin få reda på att vi har placerat dem. När entreprenörer lämnar en arbetsplats de sällan hålla kontakten för länge – och vi vet att.

Har du någonsin blivit kontaktad ur det blå ett år ner på linjen och berättade att en myndighet är skyldig dig pengar eftersom de lämnade någon rekommenderas av dig?

psls

Visst många av dessa frågor gäller inte när det finns en PSL och det finns fler och fler av dem i dessa dagar. Dock hände samma sak i tidigare lågkonjunkturer, men så snart det entreprenörer blir i brist återigen PSLs tenderar att bli blåst ur vattnet.

Som jag sade tidigare är jag inte längre i spelet, även om jag hade en ledande position i branschen under min tid i det (23 år) så jag har sett de flesta av bedrägerier.

Jag skriver dessa artiklar bara för att nivå upp spelplanen lite. Efter alla kontakter med myndigheter är bara tillfällig, medan byråerna arbetar med entreprenörer varje dag.

Vissa organ lär sina rekryteringskonsulter i ost-fällning av tekniker och det finns även videos i ämnet.

Även de myndigheter som inte gör något av detta infört processer som tvingar rec cons till att vidta åtgärder som denna.

När allt, varför gör hundra kalla samtal söker leads när du bara kan ringa en entreprenör och få flera – kanske till och med leva dem om han inte har upphandlande alla så länge.

praxis

Till dem som säger att detta inte fungerar skulle jag ställa en fråga och det skulle vara “Varför finns det så många rec nackdelar involverade i göra det?”

Visst skulle de inte tillåtas att slösa så mycket av sin tid.

Svaret är naturligtvis att dessa är mycket framgångsrika tekniker. De används också allmänt, trots protesterna från vissa förment “rena” rekryteringskonsulter.

Entreprenörer vet att få, om några, samtal av dessa telefon någonsin leda till något bra för dem.

Entreprenörer, nästa gång du har en fin bit ost i er intervjuer mun dvs inrättas, eller din CV skickas iväg till ett företag, eller ett bra avtal läge, se till att du håller den stadigt i munnen och ignorera de fina orden av räven på marken.

Hans eller hennes avsikt är inte att hjälpa dig utan att köra iväg med din ost.

Varnas!

agent x

specialerbjudande för nfp läsare

DJ Colom & Co erbjuder ett specialerbjudande om du nämner NFP. Alla paraply företag bearbetning av avgifter och kostnader kommer att genomföras helt gratis för de första två månaderna av ditt kontrakt. Om du föredrar att ha ditt eget aktiebolag, detta inrättas gratis plus två första månader gratis tjänst.