själv bygga inteckningar

Vi alla drömmer om att äga ett hus, en plats som vi kan kalla vår egen. Men är denna dröm vänder snabbt till en mardröm för människor som en följd av stigande fastighetspriser. De är ökända mörka molnet på en klarblå himmel. I ett sådant scenario, har själv bygga inteckningar komma som den sanna räddare drömmar.

Som namnet antyder, hjälper en self-build inteckning du bygger ditt hem. Komma ner till mässing nubb, hjälper det dig att finansiera byggandet av ditt eget hus. En self-build inteckning lånar dig pengarna i omgångar. Den initiala monetära delen ges att köpa mark du ska bygga ditt hus på. Utbetalningarna till låntagaren är i synk med steg-för-steg-process för att bygga hem. Vid varje steg du får erforderlig finansiering som behövs för att bygga fastigheten. Det är av största vikt att du har en rättvis uppfattning om när betalningarna ska göras, vare sig i början av varje steg eller åt i slutet av varje steg. Detta gör att du kan planera din ekonomi på ett mer effektivt sätt.

Som i alla inteckningar, har långivaren sista ordet när det gäller det belopp som kan lånas. Generellt, i fallet med själv bygga inteckningar du kan inte få mer än 75% av marken kostnaden, eller cirka 60% av byggkostnaderna. Själv bygga inteckningar är nischade inteckningar och därför räntan debiteras av långivare är lite högre än normalt. Men fler och fler långivare att komma in i handlingen, eftersom efterfrågan på själv bygga inteckningar ökar. Stora pengar utlåning organisationer som, HSBC, etc erbjuder nu denna typ av inteckning till konkurrenskraftiga priser.

Ett varningens ord: Om du planerar att bygga ditt hus själv, och sedan vara redo för några artiga avslag från långivare som helst. Ett hus som är professionellt utformade och byggda för dig med professionella byggare finner mer av ett stöd när det gäller att ta ut en inteckning är berörda. Detta är, naturligtvis, förutom de regelbundna kontroller kredit historia och personliga bakgrund av den enskilde.

Själv bygga inteckningar blir allt populärare på grund av de kompletterande fördelar som kommer med det. Det uppskattas att bostäder byggs med hjälp av denna inteckning är värt cirka 25% till 30% mer när de är kompletta jämfört med kostnaderna för att bygga dem. I vissa länder kan du spara mycket pengar på stämpelskatten om du tar själv bygga inteckningar.

Som är mycket uppenbart, är det viktigaste kravet för att bygga ett hus land. Att hitta precis rätt typ av plats att bygga ditt drömhus är mycket svårt. Detta är på grund av de stigande kostnaderna för mark och det begränsade antalet platser som är tillgängliga.

Själv bygga inteckningar har lättat många av de svårigheter som är förknippade med att bygga ett hus. Så får en och bygga ditt hus.