shopping i en åtstramning bolånemarknaden

Under de senaste månaderna har medierna varit fulla av berättelser om en härdsmälta i inteckning sektorn. Och medan reportrar är ofta benägna att överdrift, det finns ingen förneka att hemmet finansiering industrin lider. Mortgage investeringsfonder har vacklat, huspriserna har sjunkit, bostäder utmätningar är på uppgång, och omkring hundra nationellt verksamma långivare har stängt sina dörrar.

Men många husägare kämpar för att förstå vad den nuvarande inteckning klimatet innebär för dem. Vad orsakade den nuvarande situationen? Hur kommer nedgången att påverka dem? Och vad kan de göra för att undvika eventuella negativa konsekvenser när de köper eller refinansiering ett hem?

dominoeffekt

Den senaste tidens händelser inom inteckning industrin har främjat en dominoeffekt som har störtat många betänkligt balanserade fasetter. Under det senaste bostadsboomen många låntagare kände modig eller uppmuntrades att få justerbar ränta inteckningar i bostäder som var realistiskt utanför sin komfortzon. Vissa gick så långt som att införa Alternativ armar och betala en minimiavgift som inte ens täckte månatlig ränta. Tyvärr, eftersom räntorna steg och teaser priser ut, tyckte många av dessa låntagare sig över deras huvuden.

Detta resulterade i växande inteckning misskötsel och utmätningar, färre första köparna gången, och fallande huspriser som efterfrågan torkat upp. Eftersom efterfrågan minskat situationen blev värre, och de långivare som hade ursprungligen finansierade de konkursmässiga lånen var tvungna att ta på sig skyldigheter som husägare inte längre kunde hantera. Vid 2007 dessa skyldigheter hade nått en brytpunkt för vissa långivare, och de började att stänga sina dörrar.

nya krav

Som ofta sker, vägde statliga lagstiftare och tjänstemän reaktivt i och började undersöka några av de snabba och löst utlåning taktik som hade orsakat röran. Långivare har följaktligen infört strängare lånebehov och skyldigheter finansiering för att förneka behovet av statlig lagstiftning. Och medan denna strategi har minskat framtida missbruk och oansvarighet, har det gjort mycket för att hjälpa låntagare som kämpar för att hålla sina hem. Det har också bromsats flödet av första gången köpare ytterligare, vilket i sin tur har krympt efterfrågan ännu mer.

Som ett resultat av dessa striktare krav, husägare och köpare idag kan förvänta långivare att vara mer krävande. Solen är på väg på fuzzy inkomster krav och ingen-down bostadslån. Och kredit värdering krav blir allt strängare. Vare sig du är ute efter att refinansiera eller köpa ett hem, se till att du har lite pengar för avslutande kostnader och handpenning, nuvarande solid dokumentation av din inkomst, och vidta nödvändiga åtgärder för att rensa upp eventuella avvikelser kreditupplysning innan du börjar inteckning processen. Och framför allt, om du köper ett hem inte sträcka sig utöver ditt sätt: det är bättre att behålla en mindre, mindre glamorösa hem än att förlora en större, chic hem.

hitta rätt affär

Under de senaste åren har många långivare och banker har varit aggressivt marknadsföring till konsumenter. Det beror på att det gynnar dem att arbeta direkt med dig. Men det bästa sättet att hitta rätt inteckning idag är via en inteckning mäklare eller aggregering tjänsten. Arbeta med en enda långivare kan lämna dig sårbar för deras företags motiv, och om du inte är kunnig om inteckning industrin du kan sluta med en dålig affär. Och söka två eller flera långivare direkt kan vara stressande och tidsödande. En inteckning mäklare kan hjälpa dig att hitta flera lokala och nationella långivare som kan erbjuda de bästa inteckning erbjudanden, oavsett om du köper ett nytt hem eller refinansiering en befintlig.

Men när man använder en inteckning mäklare är det viktigt att du inte hoppar på någon gammal bolag. Många mäklare har en online-närvaro: men en hemsida ensam inte garanterar en äkta företag. Innan ni fyller i en online låneansökan bör du leta reda på några viktiga innehåll och länkar. Är företaget medlem i Better Business Bureau och legitima organisationer inteckning som MBA? Har de erbjuder förnuftiga gratis rådgivning? Ser deras hemsida professionell och är det säkert? Har de sitt finger på pulsen av inteckning industrin? Ger de lätt KUNDREKOMMENDATIONER? Är de tillgängliga att prata med dig via telefon? Endast de bästa mäklare kan uppfylla alla dessa krav, och det är de som är värda din verksamhet.

Om du faller bakom på din inteckning betalningar och även en mäklare kan inte hjälpa dig, kom bara ihåg att du fortfarande har alternativ. Långivare och investerare vill inte belastas med avskärmad-på fastigheter i dagens marknad. Så ring din inteckning företag och fråga om omstrukturering ditt lån. Det är bättre för din långivare om de får en lägre ersättning under fler år än om ditt hem är avskärmad och sitter vilande i månader.

slutsats

Bolånemarknaden förändras i snabb takt, och presumtiva låntagare är det svårare att hitta en prisvärd och konkurrenskraftig affär på grund av bristen på återhållsamhet på senare år. Men med noggranna förberedelser och rätt mäklare du kan framgångsrikt navigera dagens hinder och hitta en inteckning som passar dina behov för många år framöver.