shopping för ett lån hur man intervjua din inteckning mäklare

Oavsett om du har letat efter den perfekta räntan att refinansiera på ditt nuvarande hem eller förvaltningsfastigheter eller du är en köpare i behov av ett lån för att köpa ditt drömhus, kan en inteckning mäklare vara en tillgång för att säkerställa att processen löper smidigt. Skaffa ett hypotekslån är ett fantastiskt ansvar och beroende på ditt lån sikt, kan vara ett livslångt åtagande. Inte bara plocka någon inteckning mäklare ur telefonboken när du handlar för ett lån. Ställ frågor till dem och vara säker på att ni båda, som ett team, arbetar mot samma mål. Att målet är att matcha den perfekta lånet med dina behov.

Vilka är dina avgifter?
Även om en inteckning mäklare kanske inte kan ge dig en up-front exakta belopp för att stänga lånet, han eller hon kommer att kunna förklara för dig om vilken typ av avgifter att förvänta vid stängning bordet.
En mer exakt belopp kommer att lämnas ut till dig när lånet processen pågår.

Vilken typ av lån kan du erbjuda och / eller specialiserade på?
Det finns en enorm mängd av lån tillgängliga för en blivande HYPOTEKSGÄLDENÄR att välja från. Vissa låneprogram är, FHA (Federal Housing Administration), VA (Veterans Affairs), och RHS (Rural bostadsförmedlingen). Vissa typer av lån varierar från ARM (Adjustable Rate Mortgage) till fast ränta inteckningar samt Intresse endast inteckningar. Den typen av lån och låneprogram som anges ovan är bara toppen av ett isberg när det gäller olika alternativ när man försöker få ett lån. Var noga med din inteckning mäklare kan ge dig beroende på vilket lån som passar dig bäst.

Använder du en specifik titel företag?
Denna fråga kan ge dig ett tillfredsställande svar oavsett din avsikt. Om din inteckning mäklare besvara frågan med ett nej, det ger dig en möjlighet att shoppa runt efter olika priser på kostnader som titeln företag laddning. Vissa avgifter regleras t.ex. som offentliggörs graden av titel försäkring, dock kan vissa avgifter såsom uppgörelsen avgiften och titeln sökavgiften bli dyrt. Om din inteckning mäklare svarar ja på denna fråga är det också en fördel för dig. Detta innebär att din inteckning mäklare har en förbindelse med titeln företaget som med största sannolikhet kommer att utföra själva stängning med dig. Ibland när siffrorna knastrade, kan inteckning mäklare få titel agenter för att sänka vissa avgifter på deras att bidra till att göra lånet arbeta med din budget.

Välja rätt inteckning mäklare kommer att ta gissa ur resten av lånet processen när den är igång. Att få ett lån kan vara stressande nog utan att behöva oroa sig för huruvida du kan lita på din inteckning mäklare för att ständigt hålla dina bästa intressen i åtanke. Om du lär känna dem, men innan lånet godkännande processen börjar, kommer du vara säker på att veta att de arbetar med dig och för dig.