shopping för en inteckning

Letar runt efter rätt inteckning kan vara en mycket påfrestande process, bara hålla i minnet att detta är en av, om inte den största, köpet av ditt liv. Det är viktigt att få rätt lån med de bästa flighterna och höger bolåneinstitutet. Kom också ihåg att be vänner och släktingar som har köpt sitt hem för några råd på vägen. Samtidigt genomför allt detta forskning, glöm inte att stänga ditt nuvarande hem också.

hypotekslångivare

Håll antalet långivare du går till på ett minimum, vanligtvis inte mer än fem. Det är praktiskt att börja med stora namn företag som vänner eller släktingar yours har gått till tidigare. Genom att hänvisa till vänner och släktingar, kan du lätt hitta upp till fem bra företag att få lån från. Den lägsta och den bästa långivaren är inte alltid det samma företag, är det viktigt att hitta en långivare med en låg ränta och bra service, i stället för bara en låg ränta. Den extra service som du kan få i slutändan värt att paret extra tiondels procent. Totalt sett är det värsta du kan göra rusa in välja långivaren.

välgörande lån

Efter att ha valt en inteckning långivare som du är bekväm med och litar på, är det dags att hitta det lån som du är bekväm med. Den bolåneinstitutet ska enkelt kunna identifiera dina behov och som lånet skulle passa bäst med dig. Tveka aldrig att ställa en fråga eller har långivaren klara upp eventuella missförstånd som du kan ha med lånet eller lånet processen. Också be en massa berättigade frågor om de olika lån som du håller på att presenteras med. Generellt, ju mer du vet desto lättare och snabbare processen går. När du har bestämt att du ska börja shoppa för inteckning, har du bara en 30-dagarsperiod för att välja en kurs. Efter 30 dagar, kommer din kredit värdering börjar ta träffarna.

Totalt sett finns det två huvudsakliga steg för att åstadkomma innan denna process är avslutad. Den första är att välja rätt långivare som passar dina behov. Detta är det viktigaste steget och bör inte tas på allvar. Slutligen, när du har rätt långivare som du är kompatibla med, måste du välja rätt låneavtalet.