shopping för en inteckning på nätet och hitta det bästa erbjudandet

När shopping för en inteckning klokare beslut är att använda de tjänster som online-företag som kommer att spara värdefull tid och pengar. Du bör kontakta så många mäklare och långivare som möjligt och fråga om offerter. Det är en klok sak att kontrollera din kredit rapport i förväg och att jämföra priser och andra lånevillkor.

begära din kredit rapport

Du bör också begära din kredit rapport och se till att all den information som finns är korrekt. Kreditvärderingsinstituten är skyldiga att ge dig en gratis kopia varje år på din begäran. Om du råkar hitta eventuella fel bör du kontakta kredit organet omedelbart för att få detta löst.

Först efter att se till att allt är i ordning med din kredit rapport bör du kontakta långivarna. Om du inte gör detta, kanske du inte får godkännande från långivaren på grund av en bristfällig kredit rapport och även detta kommer att anges i din kreditupplysning. Korrigera problemet kommer att bli mer och mer komplicerat om du låter tiden gå utan att agera.

Många fler nedgångar än du kanske tror hända på grund av misstag som gjorts antingen genom kreditupplysningsföretag eller av dem som förser dem med information. Så om du har sett din kredit rapport nyligen, är det viktigt att du begära en gratis kopia av din kredit rapport till kreditupplysningsföretag och jämföra vad de informerar med dina egna skivor.

tid för att applicera

Ska du ansöka om ett hypotekslån på nätet, se till att all information som du tillhandahåller är korrekta. Allt kommer att kontrolleras, är liggande värdelös. Du kommer att få minskat eller godkänt med olika villkor eller högre räntor annars. Den information du skickar nätet används ofta för att matcha dig med rätt långivare. Detta gäller särskilt när du kontaktar ett nätverk av långivare.

Ägna särskild uppmärksamhet åt räntor, villkor återbetalning och sikt, extra avgifter och andra kostnader. Du kan hitta en långivare som erbjuder lägre räntor, men ta ut högre avgifter vrida betydligt mer betungande än du kanske tror. Läs avtalet noga, det är en vanlig metod för att dölja straffavgifter och andra ofördelaktiga villkor i det finstilta i lånet dokument.

Lånebeloppet kan du få även kommer att bero på din kredit, ibland kan du behöva göra en handpenning och ibland kan du få 100% finansiering på fastigheten. Om du har bra kredit, kommer du förmodligen få bostadslån utan handpenning, annars kanske du måste samla lite pengar innan de ansöker om lånet.

Nyligen en ny typ av bolån gör ett framträdande på marknaden. Dessa lån anspråk på att vara 100% Finans hypotekslån utan avslutande kostnader eller 103% Finans hypotekslån (tilläggsprotokollet 3% skulle täcka de avslutande kostnader inte tas ut). Även om det kan låta lockande att få ett lån utan att behöva lägga ett öre ut-fronten, är sanningen att resten av lånevillkoren på denna typ av lån som inte brukar vara så välgörande.