shopping för bolån på nätet

Nyligen nedåtgående trenderna för bolåneräntor har gjort det möjligt för fler människor att köpa sina hem på bolån. Människor tar hem-köp på allvar, och som förklarar övermått av låntagare med alla prime bolåneinstitut på marknaden. Även förfarandet för att få en inteckning har blivit mycket enklare, så att nästan om alla funderar på att köpa ett hem är att göra så på ett hypotekslån.

Den utbredda konkurrensen på bolånemarknaden är i själva verket till förmån för låntagaren. Nu låntagaren kan handla aggressivt och försöka få en bättre ränta. Inteckningar som finns på marknaden är mycket varierande i termer av de funktioner som de tillhandahåller. Så det lönar sig att ta time out och ta reda på vilken typ av inteckning passar bäst för dina behov. De viktigaste faktorerna för att påverka detta beslut är den typ av inteckning Offered Rate och betalningsplan som skulle vara bäst för dig.

De två mest grundläggande typer av inteckningar som finns på marknaden är de med justerbara priser och de med fast ränta. I en fast ränta, har inteckning låntagare att göra en återbetalning beräkna en fast ränta under hela lånets löptid. Men med justerbar ränta inteckningar – även känd som fast ränta inteckningar – räntan varierar beroende på marknadsutvecklingen. Om hastigheten ökar på marknaden, då bolåneräntan betalas också ökar, och vice-versa. Därför kan man inte förutsäga med en justerbar ränta inteckning. Men en fördel är att de oftast ger en lägre initial ränta än fast ränta inteckningar.

I fast ränta inteckningar, eftersom räntorna förblir densamma under hela lånets löptid, de månatliga betalningar förblir också densamma. Detta gäller även om lånen är för lång sikt som 25 till 30 år. Låntagaren är fritt att välja vilken typ av villkor för återbetalning han / hon ser ut för. De flesta låntagare föredrar den 30-åriga hypotekslån eftersom den sänker de månatliga räkningarna betydligt. Naturligtvis låntagare är också intresserad av den 15-åriga hypotekslån som de kan äga sitt hem så mycket tidigare. Men låntagaren måste vara säker på hans / hennes förmåga att göra de högre månatliga betalningar också.

Så ta dig tid att besluta först vilken typ av inteckning kommer att göra dig gott. När detta beslut har fattats, försök att skura marknaden för lägsta möjliga priser. Du kan köpa några finansiella tidskrifter och tidningar och skaffa dig bekant med de räntor som råder på marknaden. Få dig uppdaterad från tid till annan, eftersom dessa priser är föremål för stora variationer.

Först måste du besöka en bank som ligger nära hemmet du tar. Det är mest idealiska om du går till den bank där du redan innehar ett konto. Detta kan göra dig berättigad till attraktiva villkor och rabatter som erbjuds av långivare. Träffa lån officer i den bank där kontot är och berätta för honom vad du föresatt sig att göra. Han / hon kommer att guida dig och ge information om de olika inteckning alternativ.

Om närmar banker direkt verkar skrämmande för dig, då du kan ta tjänster av en inteckning mäklare. Även om det verkar slöseri med pengar att ha en mäklare i bilden, kan det inte alltid vara en förlust. Inteckning mäklare kan ge dig billigare bolån, vilket skulle kunna innebära en besparing för dig även om du räknar courtage. Inteckning mäklare är utrustade med information om olika inteckning planer av olika långivare, så de är i en bättre position för att ge dig den bästa inteckning passar dina behov.

Internet är en annan stor anläggning i detta avseende. Webbplatserna för långivare kommer att nämna deras aktuella räntor och även ge tillräckligt med information om sina olika planer på att gå framåt. Det kan finnas vissa avgifter som ska betalas på nätet i syfte att få tillgång till den här informationen. Men om du är intresserad av en viss långivare, kan detta vara pengar väl spenderade. Vissa webbplatser kommer också att ge jämförande priser från olika långivare. Du kommer att kunna bli mycket informeras inom några minuter.

Du kan snubbla på en inteckning som verkar för bra för att vara sant. Men innan vi går vidare med det, ta dig tid att läsa villkoren noga. Fråga om de dolda kostnaderna. Det finns många inteckning kostnader som inte är uppenbart för amatör inteckning köparen. Det finns punkter som bör beaktas. Dessa avgifter ska betalas på inteckning, vanligtvis 1% av det totala beloppet. Även punkter är inte särskilt betydande om månatliga betalningar, kan de lägga upp till en hel del vid stängningstid. Om du går in för en fast bostadsränta, vänta tills räntorna faller, och sedan låsa in priset.