shoppa runt för en inteckning

Om du har beslutat att ta språnget in i bostad eller är du intresserad av att refinansiering din nuvarande inteckning, är en av de första saker du behöver göra spåra en inteckning.

Jag kan ärligt talat inte säga hur många inteckning företag finns i USA, men jag kan säga er detta, det finns en hel del av dem.

Mortgage företag kommer också i några olika former. Du kanske känner igen en som din lokala bank, men det finns också grossist långivare som använder inte bara det egna lån officerare att härröra inteckningar, kommer de också använda inteckning mäklare. Än du har dina detaljhandeln långivare, som använder endast egna anställda lån officerare.

Eftersom det finns så många inteckning företag där ute, har branschen blivit mycket konkurrenskraftig.

Så innan du åta sig den första långivaren du närmar dig och börja fylla i ansökningar, titta igen, och överväga shoppa runt. Som jag sa, är inteckning industrin mycket konkurrenskraftig, så låt dem slåss över dig.

Du behöver inte gå galet när du handlar för en långivare. Inte mer än fem förfrågningar bör vara din gräns. Prata med dem, ta reda på vilka program de har att erbjuda, och i vilken takt. Fråga om stängning kostnader. Kom ihåg att stänga kostnader inte överstiga 5% av det totala lånebeloppet på sin höjd. (Detta inkluderar inte handpenningen).

Genom att shoppa runt, kommer du att kunna få en känsla för vad som finns där ute, och vad långivaren erbjuder dig det bästa erbjudandet för att passa dina behov och din budget, bör vara din långivare val.

Den ned hösten för att tala med en långivare, är du begränsar dig själv för just deras produkter och tjänster, samt deras priser. Hur vet du att du inte kan få ett bättre avtal någon annanstans? Mest troligt att du kan.

Shoppa runt för en inteckning som du skulle shoppa för en bil. Titta på några av dem vid olika återförsäljare, provköra dem, diskutera prissättning med säljaren, än när du och den säljande parten har kommit till en överenskommelse, göra inköp.

Att köpa eller refinansiering ett hem är inte något du vill rusa in. Så ta dig tid och utbilda dig själv. Prata med folk inom branschen, shoppa, än att göra ett välgrundat beslut baserat på vad som bäst passar dina behov.