shoppa hem kapital låneräntor

shoppa hem kapital låneräntor

Om du har varit i ditt hem för ett antal år och man har etablerat en del eget kapital, kanske du funderar likvidera en del av det egna kapitalet. Ett bra sätt att göra detta skulle vara att gå med en Home Equity Loan.

Ett hem kapital lån gör det möjligt för dig att låna ut i eget kapital du har etablerat i ditt hem genom uppskattning och månatliga amorteringar utan att röra din första inteckning.

Det är därför ett hem kapital lån kan också kallas en andra inteckning. Men innan du går och börja underteckna ansökningar, shoppa runt så att du kan hitta den bästa hem ränta vinstandelslån ute.

Det finns två typer av lån hem kapital på marknaden som du har att välja mellan. Den första är din vanliga hem kapital lån med fast ränta, vilket naturligtvis är baserad på Prime. Detta lån du får i en klumpsumma och börja göra månatliga betalningar på det omedelbart.

Den andra typen av lån är hem kapital kredit. Detta, som namnet antyder kommer i form av en kredit. Den hem kapital kredit har en hastighet som är rörlig, vilket innebär att det kommer att fluktuera med prime-räntan. Många av dem kommer med inledande priser för de första fem eller sex månader.

När du har godkänts för ett hem kapital kredit, kommer du inte att få det i form av ett engångsbelopp. Istället kommer du att få det i form av en check bok som ger dig enkel tillgång att utnyttja den i det belopp du vill när det passar dig. När du drar på det, måste du börja betala tillbaka på månadsbasis. Normalt i form av ränta endast under de första tio åren.

Anta att du skulle få en linje hem kapital kredit till ett belopp av $ 25,000.00. Om du bara ville låna $ 6000,00, än allt du behöver göra är att skriva ut en av kontrollen är långivaren skickade till dig och sätta in den i ditt lönekonto. Din betalning skulle än bygga på $ 6000,00 du lånat från din linje.

Tänk, inte hem kapital krediter kommer med en hastighet som är rörlig, och att priset är baserat på Prime. Så, om prime-räntan går upp, kommer räntan på ditt hem kapital kredit gå upp också.

Å andra sidan, om prime-räntan går ner, än räntan på ditt hem kapital kredit kommer att gå ner.

Inteckning företag är mycket konkurrenskraftiga, så beroende på vilket hem kapital lån du väljer att gå med, skulle det vara i ditt bästa intresse att åka runt så att du kan jämföra priser.

Efter att under några lån officerare för att bedöma din situation och ge dig en kurs och produkt, basera ditt beslut på hastigheten och produkt som bäst passar dina behov och budget.