Sheffield – den grönaste staden i Europa

Sheffield har historiskt känd som en industristad. På grund av detta människor antar att när du går upp på städerna landskapet skulle omges av smog! Samma människor kommer att bli förvånad att höra att Sheffield är officiellt den grönaste staden i Europa.
Med över två miljoner träd, (mer per person än någon annan stad i Europa!) Tio offentliga trädgårdar, 170 skogsmarker och 78 parker, 61% av Sheffield är grönområden! Sheffield vann nyligen internationell uppmärksamhet vinna ententen Florale utmärkelse som har pågått de senaste 25 åren. På grund av livskvalitet och miljö fastigheten uthyrning i Sheffield är på en all time high.

Designad 1951, är Peak District National Park baserat på 30% av Sheffield gör den till den enda staden i England som har en nationalpark inom dess parametrar. Några av Storbritanniens mest kända och vackra bostäder bygger här, dessa inkluderar Haddon Hall, Chatsworth House och Lyme Park, den senare används för BBC-programmet Stolthet och fördom 1995.

Bevarande semester har ökat i popularitet under de senaste åren med en massa människor letar efter en vacker plats att besöka och samtidigt ta del i “gröna” verksamhet. Peak District är ett område av naturlig skönhet och bevara det är en fråga för lokalbefolkning och turister. Problem som Kalkstensbrytning och vandringsleden erosion är något som tas på allvar.
Så hur reser du till “Europas grönaste stad” utan att förstora din klimatpåverkan? (Mätt som den mängd koldioxid som släpps ut i atmosfären via fossila bränslen) Råd kan hittas på nätet eller på tv om hur man kan sänka ditt koldioxidavtryck, men vi rekommenderar att du undviker att flyga tills en annan form av bränsle används!
Sheffield landstinget har arbetat med planer på att göra staden grönare fortfarande. Med hoten om klimatförändringar på grund av den globala uppvärmningen nu tas på allvar de miljömässiga ledarna anser att det är dags att agera.