Seniorer 62 + de tio bästa skäl pensionärer får en omvänd inteckning

Omvänd inteckningar är fortfarande en stor okänd för de flesta människor. Även om det finns miljoner av pensionärer som skulle gynnas av en omvänd inteckning, har de ännu inte undersöka detta alternativ. Låt mig belysa orsakerna en omvänd inteckning kan vara rätt för dig eller någon du känner.

Är du pensionär eller förbereder att gå i pension och minst 62 år eller äldre? Omvänd inteckningar är ljuspunkten i dagens bostadsmarknad, och deras betydelse kommer bara att öka eftersom fler baby boomers når pensionsåldern. Behållningen av en omvänd inteckning är i allmänhet skattefria, och många omvänd inteckningar har ingen inkomst begränsningar.

Enligt AARP, de 10 skäl pensionärer få en omvänd inteckning är:

Ett. Betala av lån (20%)
2. Hem reparationer / förbättringar (18%)
Tre. Förbättra livskvaliteten (14%)
4. Vardagliga kostnader (10%)
Fem. Nödsituationer / oväntade (9%)
6. Betala av icke-inteckning skulder (7%)
7. Hälsa eller funktionshinder (5%)
8. Fastighetsskatt / försäkring (5%)
9. Ekonomisk hjälp till familjen (2%)
10. Investeringar, livränta, eller långtidsvård försäkring (1%).

Här är några tillägg överväganden:

Med en omvänd inteckning, behöver du inte betala tillbaka lånet så länge du bor i hemmet, du kommer aldrig skyldig mer än ditt hem är värt, och viktigast, är betalningar från en omvänd inteckning garanteras. Inbetalningar från en omvänd inteckning anses vara ett lån, inte inkomst.

Detta är inte en uttömmande lista, men kanske du har hittat en anledning som förtjänar din ytterligare utredning. Det finns alternativ med någon ur fickan kostnader, och rådgivning från en HUD godkänd rådgivning byrå krävs före ansökan. Detta bidrar till att säkerställa din säkerhet och komfort i beslutsprocessen. Mot bakgrund av dagens ekonomiska förhållanden, kan en omvänd inteckning vara rätt ekonomiskt verktyg för dig att använda.