semesterbostad inteckning hur du får din ansökan accepteras

När du ansöker om en inteckning i ditt fritidshus, kan det vara enerverande. Du kanske har ställts inför ett komplicerat formulär att fylla i och i vissa fall kan du inte vara säker på hur man svara på frågorna.

Här är några tips som gör att du får din ansökan accepteras.

• Det har verkligen hjälpt att använda en semester mäklare hem inteckning snarare än att försöka göra det själv. Mäklaren har sett hundratals av dessa former och vet hur man presenterar dina svar för att ha störst chans att bli accepterad. Också en hel del av frågorna är tvetydiga, eller deras innebörd är oklar. Stugan inteckning mäklare kommer att kunna förklara exakt vad de menar.

• Se till att du ansöker om den typ av semesterbostad inteckning som är lämplig för dig. Ta hänsyn till alla dina utgifter och åtaganden inklusive inteckning i ditt första hem, om du har en. Till exempel, om en hög återbetalning topplån kommer att sträcka din inkomst, överväga ett intresse som bara lån. Långivaren kommer att vilja vara säker på att du har råd inteckning. Prata med en sommarstuga inteckning mäklare för att se till att du ansöker om en produkt som passar din situation.

• Du måste absolut vara sanningsenlig i dina svar på frågorna. Om du ansöker om en andra inteckning i ditt fritidshus, kanske du redan har en hel del av de ekonomiska åtagandena. Detta kan även ha drivit dig i skuld eller skadat din kreditvärdighet. Din semesterbostad inteckning mäklare bör insistera på att du håller dig till sanningen, hur frestande det kan vara att dölja några av de faktiska omständigheterna för att få din ansökan godtas. Om mäklaren uppmuntrar dig att böja sanningen, hitta en annan mäklare omedelbart. Det skulle leda till allvarliga problem senare.

• Var beredd på att bevisa för alla dina uttalanden på blanketten. Du måste komma beväpnade med lönespecifikationer, kontoutdrag, P60s, räkningar, möjligen även ett pass eller födelseattest.

När du har satt ditt hjärta på en stuga, kan du vara väldigt orolig för din ansökan om inteckning. Du inser hur tråkigt det skulle vara att stängas. Men kom ihåg att inteckning industrin är mycket konkurrenskraftig och de är mycket oroliga för din verksamhet. Ta råd av din semester hem inteckning mäklare och du kommer att ha en god chans att göra en lyckad ansökan.