self-cert remortgage fundamenta

A self cert eller själv certifierat inteckning möter behoven hos egenföretagare och frilansande arbetstagare, så att de kan ta lån eller remortgage utan att behöva bevisa sin inkomst. Ansvaret läggs tillbaka på låntagaren som gör en förklaring till deras inkomster och inga ytterligare kontroller görs. Ingen dokumentation krävs för att bevisa deras omständigheter, eftersom deras ord anses tillräcklig.

Redaktörer Obs: Egenföretagare arbetstagare bör notera att det inte är tillrådligt att “ljuga” om din inkomst eller dina ekonomiska förhållanden eftersom det kan få dig i trubbel med både lånet företaget och i extrema fall lagen.

Själv certifierade inteckningar att låntagarna att dra upp till £ 1 miljon, från vissa långivare, med en typisk deposition på 10-15% av fastighetens värde, som en gång varierar från långivare till långivare. Eftersom långivaren ser egenföretagare som högre risk, dvs risken för sent eller utebliven betalning av lånet eller remortgage medför en högre ränta.

Grunden för remortgage överkomliga är enkel, innan du ansöker om en egen certifiering remortgage ska du beräkna din totala hushållsinkomsten, och se till att inkludera en partner lön när det är relevant.

När beräknas din hushållsinkomst guidar dig i hur mycket du har råd att betala vid varje månatlig avbetalning. Stor försiktighet krävs här som en beräknad siffra för högt sannolikt att överanstränga din ekonomi och du riskerar försumliga. En delbetalning siffra, som är satt för lågt, kommer att resultera i återbetalning av lånet tar mycket längre tid än nödvändigt.

Som med alla andra remortgage produkt självcertifiering remortgage finns i olika paket, varav några har överbetalning och anläggningar underbetalning och semestrar betalning. Rörlig ränta, fast ränta och Utjämnade produkter ränta är alla lätt tillgängliga med tanke på antalet nya specialiserade långivare på marknaden. Vissa av dessa långivare är redan etablerade high street namn som har inställning särskilda avdelningar för att hantera dessa nisch remortgages.

Varje långivare har sin egen validering / acceptanskriterier och vissa kan även försöka få trovärdighet uttalanden för låntagaren. Det är inte ovanligt att revisorn och banker som ska kontaktas och om långivaren har några tvivel då bevis kommer att krävas.

Som med alla remortgage är det alltid klokt att du söker råd från proffs innan du gör några beslut. När presenteras med den slutliga pappersarbete se och vara noggrann i dina kontroller innan du skriver något. Kolla det finstilta och vara särskilt medvetna om tidig avveckling avgifter som kan hindra dig från att flytta till en annan remortgage produkt i framtiden.

En själv-certifiering remortgage överför nästan hela beslutsprocessen från långivare och över till dig, låntagaren, som en individ. Det är särskilt viktigt att du anser din position mycket noga och inte placera din förmögenhet och din hälsa på spel med en remortgage produkt som är olämpligt för din situation, ekonomiskt eller på annat sätt.