Seattle inteckning rulle vecka kick off 22 juni

Alla ögon på “Big Ben Bernanke”
Den mycket efterlängtade och spekulerade två dagars Federal Reserve möte är satt till att vara tisdag, 23 juni. Varje ord Ben Bernanke talar kommer att orsaka volatilitet på marknaderna inklusive bolån. Det har varit mycket diskuterat att han kommer att nämna att öka de korta räntorna räntorna för första gången sedan 29 juni, 2006. För alla villaägare med linjer hem kapital kredit akta början av högre räntor börjar nu.

Vad vi verkligen vill höra är om Federal Reserve kommer att anslå mer pengar för att finansiera inteckning värdepapper.
Tänk på bolån är verkligen till försäljning just nu. Federal Reserver ingripande för att åstadkomma ett inköp fordon har skapat en stabil plattform för bolån att utvecklas, ta Federal Reserve ur den och marknaden kommer att vara till fullpris, ja mycket högre räntor. För de senaste veckorna har vi sett räntorna tar en hoppa högre och låg kvar över 5,00%. Låt oss titta på varför detta har hänt. Sedan Memorial Day marknaden har varit i Bond Roll Over säsongen. Obligationer kommer till mognad och auktioneras ut på den öppna marknaden har inte mötts med köpare än Federal Reserve. Med en sådan brist på köpare i långfristiga obligationer ger spetsade och tillsammans med denna spik hem låneräntor ökade.

Meddelanden som kommer från två dagars Federal Reserve möte kommer att vara avgörande för att föra räntorna lägre, idag golvet av motstånd har fastställts till 5,00%. Denna gång en annan punkt som vi gjort många månader sedan att priserna inte kommer att gå under 4,50% och får inte vara lägre än 5,00% för mycket lång. Bolån reagerar negativt på stigande räntor, kommer den oro för inflationen inte hjälpa att upprätthålla låga priser.

Håll ögonen öppna för Bryta news uppdaterar denna vecka!
Vi kommer att lägga upp uppdateringar på reaktionerna av marknaden och hur det påverkade priser bostadslån.

Timing är nyckeln.
Om du letar efter en inteckning professionell som har pulsen på marknaden och kan erbjuda goda råd för din mest värdefulla investering, ditt hem, vänligen kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vi ser fram emot att vara i tjänst.