Seattle inteckning rulle, fastigheter veckovisa kick off 29 juni 2009

Kina har varit en diskussion i media, men i vilken grad de investerar i USA.
Det var en gång trodde att de stödde USA återhämtning som kan vara en vinkel. En annan uppfattning är att värdet av Kinas Yuan (valuta) jämfört med den amerikanska dollarn. Om Kinesisk Yuan blir starkare mot dollarn tillverkningsindustrin kommer att minska på grund av kostnaden för varor. Genom Kina kraftigt investera i USA obligationsmarknaderna och statskassor de kan devalvera sin Yuan och öka styrkan i den amerikanska dollarn. För nu kommer detta som en förmån till inteckning världen som priserna bör upprätthålla nuvarande nivåer.

arbetslöshetssiffror grund 2 juli 2009
Maj rapporterade arbetslösheten på 9,4%, är beräkningarna pekar återigen en högre ränta på 9,6%. Obama-administrationen sade en gång att arbetslösheten skulle slå 8.00% före sekelskiftet runt, det klart att om slutet av lågkonjunkturen är verkligen nära till stängning av sommaren kommer vi att fylla på 10%. Kommer detta att vara det sista numret, vi alla kan bara hoppas att inte höra numret i tonåren, mer som enstaka siffror och faller av i början av 2010.

Första halvåret 2009 är i rekordböckerna
Som pengar fondförvaltare stänga ut sina halvårsskiftet böcker och balansräkningar vi ser räntorna rör sig en aning högre. Torsdag kunde bevisa att flytta marknaderna med de dåliga nyheterna om arbetslösheten, men det kan bli kortlivad eftersom marknaden är stängd på fredagen i observation av självständighetsdagen.

Kort resumé av förra veckans Federal Reserve Meddelanden
Som “Big Ben” Bernanke gjorde hans officiella vittnesmål på Federal Reserver stance på den nuvarande ekonomiska utsikterna, han citerade för inflationen för närvarande är i kontroll. Det verkar som om de är något förtroende för att inflationen inte ska sticka fram sitt fula huvud tills det första halvåret 2010. Med det möjliga första räntehöjningen sedan juni eller 2006 off i tabellen för nu all uppmärksamhet var den viktigaste formuleringen om Federal Reserve skulle investera mer pengar i värdepapper inteckning tillbaka. De förblev fast att den nuvarande $ 1200000000000 närvarande lovat att köpa värdepapper inteckning tillbaka är en ekonomisk plan som fungerar och i kraft. Hittills 50% av $ 1200000000000 använts. För att sätta det i perspektiv Bolån är på rea!

inteckningar erbjudanden för?
Ja det stämmer, bolån är på rea! Varför? Om Federal Reserver initiativet att hålla bolåneräntor låga genom kraftigt investera i värdepapper inteckning tillbaka fungerar, och det är. Då vi har en försäljning pågår. MEN det finns ett utgångsdatum på kupongen varje hem ägare håller, December 30, 2009. När medlen används och om det inte finns framtida stöd då inteckning kommer att möta högre utbyten kör priserna högre. Oavsett vilket sätt du sätter snurr på detta är det ett scenario som vi alla måste möta. Med det sagt timing är nyckeln. Förbered för framtida inflation genom att justera ditt kassaflöde, gör det hanterbart att förbereda sig för de högre kostnaderna för varor inom den närmaste framtiden.

Lycklig självständighetsdagen!
Vara säker och tacksam för de möjligheter som vi har varje dag på grund av friheten!