Seattle Fastigheter & inteckning rulle vecka kick off, 8 juni, 2009

Andra veckan av boräntorna ökar, hur höga kommer bolåneräntor går och kommer de komma tillbaka?

En oro för att villaägare över hela landet fortsätter att be. Ledande ekonomiska indikatorer ut denna vecka underblåser elden av ekonomin återhämtar sig, Startar Detaljhandel, konsumenternas åsikter, bygglov, boende all ut med tecken på positiva momentum. Med lågkonjunkturen förväntas upphöra i slutet av sommarsäsongen skattesatser är redo för en eventuell höjning. Vad som egentligen orsakar för priser att öka frågar du? Nästan på veckobasis för nästa månad finns bond rulle overs inträffar, vad är betydelsen av detta? Federal Reserve har avsatt en massiv $ 1200000000000 för att användas för att köpa värdepapper inteckning tillbaka, men med den mängd obligationer för närvarande kommer upp för auktion finns det inte tillräcklig efterfrågan för att möta utbudet utlösande räntorna på obligationer att stiga. Reflektera på boräntor att också öka med obligationer. Om du kunde se de senaste två åren av obligation prestanda du kommer att se en cykel av overs bond rulle och en ökning av bolåneräntor. MEN, är här, men vi var inte i den ekonomiska miljö vi befinner oss i just nu. En stor fråga vilar över Förenta staterna om vi kommer att kunna betala tillbaka vår skuld vi har utfärdat. En fråga som ställdes i förra veckan till Timothy Geithner i Kina när han besökte och inte var uppfyllt med öppna armar när han svarade. Så nu är frågan vänder sig till hur högt kommer räntorna på obligationer åka?

Media och Wall Street väntar på ord om framtiden från Federal Reserve och Ben Bernanke senare denna månad.

Markera dina kalendrar för en vild resa som börjar 23 juni och 24 Fed ordförandena, “Big Ben” kommer att ge sin rekommendation om resultatet av den första halvan av året och dess stance på att öka på kort sikt kurs för första gången. Hem kapital kredit innehavare redo eftersom detta kan ange tonen för resten av 2009 går framåt på priserna flyttar tillbaka upp. Tecken på det oundvikliga inflationsoro som i framtiden i USA.

Det är mycket viktigt att hålla ett perspektiv på förändringar i ekonomin, eftersom mer optimism bygger om lågkonjunkturen slut och den långa vägen till återhämtning priserna kommer att pressas högre inte lägre. Det kommer att finnas gupp i vägen som en möjlig “double dip recession” kan uppstå senare i år. Detta skulle den bästa tiden för villaägare att säkra en lägre ränta innan de så kallade “raffi boom” ändar.

Timing är nyckeln.

Det är viktigt om du funderar på att refinansiera att få din ansökan, har lånet fullt godkända och vänta på att priserna för att ha en dag som infaller i din favör med lägre priser. Varför göra detta? Låt oss titta på volymen av en långivare. När priserna faller applikationer spik och i sin tur emissionsgarantier tur tider få blåses ut. Vissa banker är för närvarande ut så långt som fem månader …. ja 5! Genom att ha dina lån helt in och flyter den ränta du kommer att vara helt redo för att säkra hastigheten när tidpunkten är rätt. Överlägset den bästa strategin och position att vara i.

Viktigast av allt du behöver för att arbeta med en inteckning professionell som förstår timing och vad som påverkar priserna! Timing, timing, timing som vi här i fastigheter, location, location, location.

Om du letar efter en inteckning professionell som klart förstår marknaden skulle vi vilja fråga hur vi kan vara till hjälp?

inteckning rullen laget