se upp för avgifter inteckning inlösen

Ny forskning från Moneyfacts inteckning laget har visat en oroväckande ökning av antalet inteckning leverantörer som har ökat sina inlösen avgifter.

Under de tolv månaderna fram till 31 mars 2005 har 53 leverantörer höjt sin inlösen straff, 23 av dessa har ökat med över 100%. Några exempel på de högre avgifterna är Alliance & Leicester öka sin avgift från £ 195 till £ 295, Cheltenham & Gloucester från £ 100 till £ 225 och The Royal Bank of Scotland Från £ 75 till £ 225.

Med bolånemarknaden så konkurrenskraftig som den någonsin har varit, och med räntemarginalerna urholkas, är långivare ökar dessa avgifter för att försöka återfå en del av detta förlorade inkomster utan också att försöka avskräcka kunderna från att byta sin inteckning.

Inlösenarvodet, även känd som en urladdning avgift, är gärningar avgift, avfart avgift eller försegling avgift, i grunden en administrativ avgift som du måste betala när du betala din inteckning eller flytta din inteckning från din befintliga långivare. När dessa avgifter ökar, är det viktigt att komma ihåg att de inte bara gäller för nya sökande, men även till de tusentals befintliga kunder med berörda långivare.

Darren Cook, chef för bolån på Moneyfacts kommentarer: “Om du bara tittar på att hålla din inteckning med samma leverantör för ett par år, en £ 295 utträdesavgift verkligen måste tas i beaktande när shoppa runt. Med 42 leverantörer som har en avfart avgift på mindre än 100 pund och 16 med ingen avgift alls, är det värt att väga upp effekten av dessa lägre avgifter, inte bara räntorna. “