sätta dig i skor av en första gången köpare

Bolån, så besvärande som de kan verka ibland åtminstone det finns så många människor där ute som inte behöver oroa sig för dem. De som blev inblandad i fastighetsmarknaden alla dessa år sedan när huspriserna var en bråkdel av vad de är i dag sitter troligtvis på mindre förmögenhet idag. Vid den tiden var det nog ett svårt beslut att fatta, att köpa en fastighet i kanske en £ 100k som kan vara värd någonstans runt en halv miljon och möjligen mycket mer i dagens marknad.

Alla kan inte vara att tur tyvärr. Det finns så många anledningar till varför det har blivit så svårt för första gången hem köpare att komma på fastigheten stege. Har du någonsin tänkt på hur det måste vara att vara i deras skor?

Kanske har du precis tagit examen och landade själv jobbet av dina drömmar stadens. Du kan inte vänta på att få din egen plats, men det finns en hake, du har studielån skulder upp till dina ögon-bollar för att betala av, inklusive lån och kreditkort. Huspriserna i staden är sky höga så det ser ganska grått. Uthyrning är en klar möjlighet, eller vad sägs om en av dessa 125% bolån? Detta skulle kunna vara en möjlighet eftersom det finns ett antal företag där ute som kommer att ge dig stora summor pengar om du kan visa att du är i ett bra, säkert jobb.

Det är en möjlighet, men hur alla de övriga kostnader som du är skyldig att ådra sig med ett nytt hem. Det finns andra kostnader som inredning fastigheten, dekorera, räkningar, och vad om att gå ut? Du måste fortfarande ha någon form av socialt liv om du har landat jobbet av dina drömmar. Sedan finns det de enorma avbetalning för att hänga med.

Om du är en första gången köpare och på något sätt lyckats skrapa de sista slantar för att få en egen plats så finns det fortfarande så mycket mer att tänka på. Bara sätta dig i skor av de mindre lyckligt lottade, som fortfarande utfattig att få denna deposition tillsammans. Eller kanske du väntar fortfarande på det huset marknaden nedgången så att priserna kommer att falla och egenskaper kommer att bli mycket billigare för dig.

Oavsett position du befinner dig i, kan vara en första gången köpare i det tjugonde århundradet vara en mycket skrämmande en särskilt för dem som är på den nedre änden av inkomstskalan och kan inte hålla jämna steg med ökningen i bostadspriserna.