sätt att använda hem kapital för att finansiera pension

För att förbättra din pension, kan du använda ditt hem kapital. Denna artikel försöker sammanfattar sätt att sätta ditt hem kapital att arbeta för att öka dina besparingar för pensionsinkomster. Låt oss se hur:

Ett. För att frigöra kapital, köpa ner och gäller för ditt sparande.

2. Hyr ut en del av ditt eget kapital för att tjäna extra inkomst.

Tre. Om du använder en 2 space säng bor, kan du hyra ut en enhet och bor i den andra.

4. Omvänd inteckning det för att få inkomst

Du inte behöver antagligen hela huset om barnen inte är med. Du kan enkelt frigöra kapital du byggt upp under åren genom att sälja bort det. Bor i ditt eget hus är självklart det billigaste sättet att leva, förutsatt att du inte har en inteckning på det.

För att minska kostnaderna, kan du sälja ditt hus och köpa ett mindre hus så att du hanterar dina kostnader lätt. Detta kallas för att köpa ner. Till exempel, om du säljer din bostad för £ 250.000 och röra sig i en mindre lägenhet för £ 130.000 kommer det frigöra kapital och kommer att lägga upp till dina besparingar för mer inkomster och kan öka ditt år retirenment resultatet efter år.

Ett annat sätt att spara din inkomst kan vara att hyra ut en del av ditt hus som inte är i bruk. Du kan behålla din integritet och frihet genom att renovera ditt hus genom att bygga ett separat kök och badrum och en separat ingång. Detta gör att du kan bo i ditt eget hus och dessutom tjäna inkomst av det genom att hyra den outnyttjade delen av densamma. Den initail hyresavgiften kan faktiskt täcka kostnaderna du använt för renovering.

Om du inte vill att ådra sig kostnader för att renovera din nuvarande fastighet kan du helt enkelt sälja den och köpa en mindre plats, säger en 2-familjen genom att investera det mesta av din frigjort kapital, och sedan börja leva i en av enheterna och hyra ut den andra.

Dont bry sig om att hyra ut din bostad. Det finns byråer som hjälper dig att hitta hyresgäster med god vandel som betalar sina hyror i tid. Allteftersom tiden går, kommer värdet på din fastighet uppskattas och du bör kunna hålla den med lätthet.

Omvänd inteckning låter pensionärer i åldern 62 eller äldre för att låna mot deras hem kapital. Fördelen med omvänd inteckning över traditionella hem inteckning är att någon betalning är nödvändig tills husägare flyttar, säljer eller dör.

På detta sätt kan en pensionär använda hans inkomst hem kapital för att betala räkningar och andra Miscellenous kostnader. Den är idealisk för människor som behöver inkomster och samtidigt lever på sina egna hem.