särskiljande konsumentguide för de nio mest populära produkter bolån

Inte alla bolån är skapade lika och om du funderar på att hitta den bästa produkten hypotekslån för dina fastigheter transaktion, att veta vad som finns där ute är lika viktigt som att väga dina alternativ mellan olika långivare. Även om dessa lån skrivs vanligen upp och presenteras som färdiga produkter på långivande institutet, kom ihåg att med god till stor kredit alla termer är förhandlingsbara och du kanske kan svänga en ytterligare minskning hit eller dit – om du frågar.

Ett. Fast ränta inteckningar – Dessa bolån är de häftklamrar av utlåning industrin och som själva namnet visar, det finns lite variation i villkoren. Dessa lån är tillgängliga för en, två eller tre decennier och vissa långivare nu även erbjuda fasta produkter ränta lån under fyra decennier. Om du planerar att vistas i ditt hem för mer än 10 år och vill ha en konsekvent lån betalning som inte är föremål för fluktuationer på marknaden, då detta är lånet produkt för dig.

2. 1 år arm – En ettårig justerbar ränta inteckning, även känd som ARM, erbjuder en förutsägbar, låg ränta under ett år. Därefter marknaden kommer att diktera räntan, och oftare än inte det kommer att justera uppåt och öka mängden pengar du spenderar på din månatliga bostadslån betalning. Om du vistas i din bostad för mer än ett år är det klokt att refinansiera i slutet av året.

Tre. 10/1 ARM – Another justerbar ränta inteckning produkt, kommer detta lån har en stabil 10 år där räntan inte kommer att fluktuera, men början på år 11, kommer det att finnas en årlig översyn av marknaden och justeringar uppåt är vanliga. Detta är ett bra lån för konsumenten som inte kommer att stanna i hemmet mer än 10 år.

4. 7/1 ARM – Det här är en variant av 10/1 ARM, men i detta fall räntan kommer att förbli stabil för bara sju år och börjar sedan att fluktuera i år åtta av lånet. Om du funderar på att flytta i cirka sju år, kan detta vara ett bra lån produkt.

Fem. 5/1 och 3/1 ARM – Dessa efterlikna 10/1 och 7/1 armar, men räntan fluktuerar varje år under en lång tidsperiod. Detta är en av de mest riskfyllda bostadslån att ha, om du inte bara kommer att hålla ditt hem för en kort tid.

6. 5/5 och 3/3 ARM – Another justerbar ränta bostadslån produkten, förblir detta en stabil för fem eller tre år, och därefter justeras vart femte eller vart tredje år. De ränteförändringar är färre – under lånets löptid – än 10/1 eller 7/1 lån, men de är justeringar ändå och därmed bära risken förknippad med en justerbar ränta inteckning.

7. Balloon Betalning – En inteckning med en förleder ballong betalning låntagaren med låga räntor, men efter tre, fem eller sju år att balansen i hela lånet förfaller till betalning i sin helhet. Om du ser en som har denna typ av pengar till ditt förfogande inom denna korta tid, kan du spara mycket pengar i intresse genom att välja detta lån produkt.

8. 23/7 Två Step eller 30 beroende på 7 – Det låter förvirrande, men det är faktiskt en enkel fast och justerbar lån hybrid. För sju år utbetalningen kommer att vara på fast ränta inledningsvis förhandlas då lånet skrevs upp. I år åtta räntan justeras uppåt eller nedåt, beroende på de nuvarande ekonomiska förhållandena, och den nya räntan kommer att ligga fast under de återstående 23 åren av lånet. Detta är en chansning eftersom hastigheten i åtta år kan vara betydligt högre än vad den är idag. Om du funderar på att vistas i ditt hem för omkring sju år, men eventuellt längre, kan detta vara ett alternativ.

9. 5/25 Two Step eller 30 beroende på 7 – Det här är en variant på 30 rakt i 7 tema, utom här justeringen sker i årskurs sex. Om du funderar på ditt hem mer på kort sikt och föreställa dig själv uppgradera eller flytta inom fem år, kan detta vara ett bra lån produkt för dig.

Rådfråga din banks lån officer eller inteckning mäklare för all information som rör de tillgängliga inteckning paket och arbeta tillsammans för att hitta den produkt bostadslån som fungerar bäst för dig nu och i framtiden. För att ta reda mer om bolån Du kan också besöka vår verksamhet Lender411.