sanningen exponeras om topplån avskärmning

Många människor har den uppfattningen att om de standard på sina topplån och deras första inteckning är i god form att de inte riskerar att förlora sina hem. Dock är det inte sanningen alls. Det är mycket viktigt för en husägare att förstå att ett topplån kan resultera i att förlora ditt hem. Topplån avskärmning kan vara ännu mer förödande än en första inteckning avskärmning.

hur en andra inteckning avskärmning fungerar

När du standard på ditt topplån långivaren kan tvinga andra inteckning avskärmning. Detta görs av långivaren betala av den första inteckning. Sedan den andra inteckning blir den första inteckning och avskärmning kan börja. Topplån avskärmning är mycket riskabelt, men eftersom det innebär att du då kommer att tacka långivaren för ditt topplån och bottenlån.

Det spelar ingen roll om din första inteckning är i god status eller inte heller. När ditt topplån går in standard som långivare kommer att vilja sina pengar och det enda sättet att få en andra inteckning avskärmning är att köpa ut den första inteckning.

fördelen av låga

När du får låga priser på din topplån det sänker avsevärt risken för en avskärmning. Detta beror på att det är mer sannolikt att vara överkomliga för dig. Med lägre priser du kommer att betala mindre per månad och har en kortare tid innan lånet betalas av. Dessutom kommer du att betala mindre totalt sett i ränta.

när du halkar efter

När du halkar efter på din topplån är det inte tillräckligt att hoppas att långivaren inte kommer att ta på sig besväret med att köpa ut den första inteckning. Första gången du faller bakom du måste vidta åtgärder. När du missar en betalning bör du kontakta långivaren. Inte bara sitta och göra ingenting.

Du kommer att finna att när du kontakta långivaren och förklara din situation att de är oftast villiga att hjälpa dig. De vet att det enklaste sättet att få sina pengar är genom att du gör betalningar, så de kommer att vilja hjälpa dig att kunna göra det.

Om betalningsproblem hända, bör du börja arbeta på en lösning direkt. Arbeta med långivaren, kommer som förmodligen några bra idéer för att hjälpa dig. Ta en titt på din budget och se vad som hände. Fixa problemet så snart som möjligt och hålla kontakt med din långivare.

Du kan undvika topplån avskärmning, men du måste vara smart om det. Ignorera inte problemen när de uppstår och vara medveten om vad som kan hända.