sänka dina boendekostnader genom att få en inteckning modifiering

Om du vill lindra din hushållets utgifter, då skuldkonsolidering eller skuldsanering är varje utestående metoder för att minska dina oprioriterade skulder. Men med ett lån modifiering, kan du också sänka din inteckning betalning. Eftersom din inteckning är vanligtvis den högsta månatliga kostnad, är det bäst att ha det minskade också. Detta är mycket enkelt med en inteckning modifiering.

En inteckning modifiering är när din inteckning servicetekniker eller långivaren minskar hus betalning genom att sänka din ränta, förlåtande några av de viktigaste, och / eller öka uttrycket av inteckning.

En inteckning modifiering kan kraftigt minska din inteckning betalning och har hjälpt 100.000-tals konsumenter undvika utestängning. Att få ett lån mod kan inte bara sänka din inteckning kostnader, men det kan ta ett hem du var en gång upp och ner i, och minska payoff belopp att föra den tillbaka till 100% LTV (lån till värde). Detta gör att du kan behålla hemmet till ett överkomligt betalning och du kommer inte längre att betala mer än ditt hem är värt.

Även om de flesta inteckning reparatörer kommer att kräva att du ska vara brottsligt innan den beviljar ett lån modifiering, det är inte ett krav. I de fall där man inte är bakom på dina hus betalningar, är en inteckning mod möjligt, så länge du kan ge dem bevis på ekonomiska svårigheter. Denna svårighet kommer att visa att minska husets betalning krävs, utan det kommer betalningarna inte ha råd i framtiden. Tänk, att det kommer att ta mycket tid och förhandling med din bank, om du kan bevisa dessa omständigheter, kan ändringen godkännas.

Om du försöker att undvika utestängning, eller om du vill få din inteckning ändras, måste du börja med att tala med din långivare eller inteckning serviceföretaget och ber om helpcooperation. Beroende på din situation, kan du få en inteckning modifiering som godkänts på egen hand, genom att bara prata med din servicetekniker. Men för det mesta, måste du anlita en inteckning förhandlare att arbeta på din modifiering. Genom att använda en professionell inteckning förhandlare, vet du att din inteckning modifiering har bäst chans av godkännande.

Glöm inte dessa tips när du försöker få en inteckning ändring:

Ett. Alltid skicka din bank en komplett inteckning modifiering paket, un-färdiga applikationer är en ledande orsak till avslagna ansökningar.

2. Agera snabbt är mycket viktigt! Även inteckning ändringar kan ske inom några veckor, är den genomsnittliga tiden mer som 2-4 månader. Vidta åtgärder omedelbart, så du har gott om tid.

Tre. Om ett lån mod agent på din långivare är inte någon hjälp, försöker ringa tillbaka senare för att tala med en ny agent. Olika reps kan ge mer hjälp och vara mer benägna att godkänna ditt fall.

4. Försök att inte vara oförskämd eller skrika åt en operatör hos din bank. Du kommer att behöva deras hjälp du får din modifiering gjort, så var så artig och artig som möjligt.

Fem. Uppföljning på ett konsekvent sätt och se till att alla fax och kommunikation dokumenteras i ditt fall. Vi rekommenderar att du tala med din servicetekniker / långivare på en vecka, om inte dagligen för att kontrollera att de har allt de behöver toget ditt fall godkänt.

Om din familj har upplevt en svårighet som har minskat din inkomst eller kan leda till att du står inför avskärmning, och sedan modifiera din inteckning kan hjälpa. Vidta åtgärder omedelbart genom att prata med din servicetekniker för att starta din modifiering.