sänka din avbetalning med inteckning poäng

Inte alla vet vad inteckning punkter är och hur de fungerar. På grund av brist på information du kan förlora möjligheten att spara en massa pengar på din inteckning och få lite lätt att din månatliga budget, eftersom det är möjligt att få lägre månatliga avbetalningar genom att köpa inteckning punkter.

Men innan de köper inteckning poäng du bör analysera särdragen i önskad hypotekslån och andra faktorer som kan påverka om du kan dra nytta av inteckning poäng eller inte. Även inteckning punkter kan sänka räntan du betalar för inteckning, måste du lägga pengar i för att få dem och således endast i det långa loppet kan du dra nytta av dem.

sänka räntan

Om du undrar varför någon skulle vilja köpa inteckning punkter, är svaret ganska enkelt. Genom att köpa inteckning punkter du minska den totala mängden av inteckning och därmed den ränta du måste betala för den huvudansvarige. En 0,5% reduktion på din ränta kanske inte verkar mycket, men under hela livet för en 30 års återbetalning program, kan det spara dig tusentals dollar mer än det kan kosta dig.

Den räntesänkning kan du få genom att köpa inteckning punkter beror på dina villkor bolån: lånebeloppet, längden på återbetalning program, etc. Dessutom kommer det att bero på långivare och på de pengar du har till förfogande så att köpa poäng. Det är ingen mening att oroa sig för hur man kan sänka räntan genom att köpa inteckning poäng om du inte har pengar att göra det.

en tidsfråga

Det är en fråga som man bör ta hänsyn till när man överväger poäng inköp inteckning: Det faktum att det tar tid att täcka kostnaderna för inteckning punkter inköp och börja spara pengar med räntesänkningen. Det beror egentligen på lånet och långivaren, men du kan tänka på i genomsnitt 5 år för att täcka de kostnader och börja besparingarna scenen.

Därför är det viktigt för dig att veta, så långt som möjligt, oavsett om du kommer att vara ägare av fastigheten i minst tio år eller inte. Om du planerar att sälja och flytta ut i en nära framtid, kommer du inte att dra nytta av inteckning poäng och därmed skulle det vara meningslöst att köpa inteckning punkter alls och du bör faktiskt avstå från att göra det.

slutsats

Köpa inteckning poäng kan du spara mycket pengar under hela livet för ett hypotekslån och kan också ge dig lägre månatliga betalningar genom att bevilja en nedsättning på den ränta du måste betala för de lånade pengarna. Mortgage punkter är en form av handpenning som kraftigt minskar risken för transaktionen för långivare och låter dem ge lägre räntor.

Men, är det bara meningen att stänga på sådana erbjudanden om du planerar att bo i samma fastighet i många år. Annars kommer sätta så höga summor pengar ner inte kompenseras av räntesänkningen och de enda som erhåller några fördelar från transaktioner är långivaren och nästa ägare av fastigheten.