san diego omvänd inteckningar ta en träff

En ny riktlinje släpptes förra veckan som drabbar äldre villaägare som funderar på en omvänd inteckning i deras hem i San Diego. Regeln har utfärdats av en stor omvänd inteckning långivare och föranleddes av händelser som äger rum i San Diego och många andra delar av landet. Som om den senaste tidens bränder var inte nog, nu San Diego villaägare står inför en ny förolämpning mot deras bostad: fallande hem kapital.

San Diego har sett många år av snabbt stigande hem värden, men nu bommen i värden har kommit till slut. De flesta invånarna i Kalifornien ser värdet av deras hem och andra fastigheter innehav droppe. En kritisk hörn vändes i utbudet och efterfrågan av bostäder när presumtiva bostadsköpare insåg att $ 500,000 för en tre sovrum, två badhus i en genomsnittlig San Diego som bara inte vettigt. Med tanke på att kostnaden för att hyra en jämförbar hem skulle vara minst $ 1000 mindre per månad mindre än en inteckning i samma hus, började många människor att ta hyra alternativ. Investerare som spekulerat på uppgång i hemmet värden tog också märke till att avkastningen på deras investeringar skulle avdunsta så fort hem värde avtagit. När båda dessa grupper började vakna upp till dessa realiteter, startade San Diego Area bostadspriserna att bromsa deras tillväxt.

Tillväxten, som de flesta människor nu inser, har vänt sig till en nedgång. Nu att nedgången i bostadspriserna är väl etablerad, har långivare, inklusive de stora långivare som erbjuder omvänd inteckningar i San Diego, börjat vidta åtgärder. För San Diego Metropolitan Statistical Area (MSA) som omfattar hela länet (upp till Oceanside, San Marcos och Vista), är denna omvända inteckning långivare kräver nu att principen gränsen automatiskt minskas med 6%.

Principen gräns för en omvänd inteckning är den summa pengar som att en långivare är viljan att låna ut till en senior husägare i kontanter upp framför. Den husägare behöver inte ta det fulla beloppet i kontanter, utan kan välja att lämna alltihop, eller någon partition därav, i en kredit. Principen gräns för en omvänd inteckning inkluderar inte framtida ränta som kommer att löpa på lånet balans.

Flytten av denna stora omvänd inteckning långivare skulle kunna bana väg för andra omvänd inteckning långivare att göra liknande drag för San Diego. Långivaren i fråga dominerar omvända bolånemarknaden i San Diego och Kalifornien, så många äldre villaägare kan fångas omedvetna om att det finns för närvarande andra val för omvänd inteckningar som inte godtyckligt minska princip gränsen. Det är viktigt för de seniorer som funderar på en omvänd inteckning i San Diego för att söka vägledning från en korrespondent långivare som erbjuder varje program tillgängliga.