San Diego inteckning handpenning fakta

En handpenning påverkar avsevärt priset på hemmet du har råd. En San Diego inteckning handpenning är mängden pengar i hemmet köparen initialt betalar för sitt nya hem. De flesta långivare kräver en 20% handpenning (dvs. 20% av den totala köpeskillingen i hemmet). Om du inte har råd att betala 20% av ditt hem inköpspris up-front, det finns andra alternativ att överväga.

förhandla
Beroende på vilken långivare du väljer, kanske du kan förhandla fram ett lägre San Diego inteckning handpenning procent. Ju mindre pengar du lägger ner up-front, men ju mer din inteckning kommer att kosta över lånets löptid. Detta eftersom du måste betala ränta på de pengar som du inte hade råd att initialt placera som en San Diego inteckning handpenning.

privata försäkringar för hypotekslån
Om du inte har råd med en 20% handpenning, kan du kvalificera fortfarande för en San Diego inteckning om du köper privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Som en lägenhetens deposition, skyddar PMI långivaren om låntagaren inte kan göra sina månatliga inteckning betalningar. Inköp PMI tillåter låntagare att lägga så lite som 3% ner på deras hem, men kommer PMI till en kostnad. Privata Mortgage Insurance gör månatliga amorteringar större, det kostar i allmänhet ca 0,5% av lånet (t.ex. för en $ 200.000 inteckning, kommer PMI kosta ca $ 100 per månad).

Vissa långivare be låntagarna att betala ett års värde av privata försäkringar för hypotekslån vid tidpunkten för stängning (i detta fall, en extra $ 1.200). Om du gör alla dina PMI betalningar i tid, kan du avboka Privata Mortgage Insurance när du har nått mellan 20-23% eget kapital i ditt hem.

80/10/10 lån
Om du vill undvika PMI betalningar, men ändå inte har råd med en 20% handpenning på din inteckning, tala med din San Diego finansiella rådgivare om en 80/10/10 lån. Med en 80/10/10 lån (aka piggyback lån), låntagarna betalar 10% ner och sedan ta ut två lån: en för 80% och den andra för 10%. Den 10% lån har en högre ränta, så du bör planera för att betala av denna mindre lån först. Ta ut två lån ger dig en väg runt köpa privata försäkringar för hypotekslån.

401 (k) och IRA alternativ
En San Diego inteckning handpenning är ofta en stor summa pengar, och därför vissa låntagare har problem snabbt ackumulera så mycket kontanter. Om du har uttömt alla finansiella möjligheter för din San Diego inteckning handpenning, kanske du vill överväga att doppa i din pension konto eller långsiktigt sparkonto.

Låntagare kan i allmänhet ta ut ett lån som är upp till 50% av det totala värdet av deras 401 (k), upp till $ 50.000. Låntagarna kan också dra upp till 10.000 från en traditionell IRA eller Roth IRA. Var dock medveten om att du kan straffas om du ta ut pengar tidigt från en IRA. Tala med din San Diego finansiell rådgivare för att avgöra vilken väg som är rätt för dig.