Samma människor som förstörde bostadsmarknaden föreslår nu att fixa det

För några veckor sedan, Obamamade president ännu ett tillkännagivande om bank-och bostadsmarknaderna. Denna senaste en kommer att vara en enorm översyn av reglerna om bank-och finansbranschen. Så, eftersom en ny regering planen kommer snart att presenteras lovande att rädda oss alla från ekonomisk ruin, kan det vara en bra tid att utvärdera framgångar eller misslyckanden tidigare regeringens planer.

Eftersom bank härdsmälta inleddes sommaren 2007, har det funnits massor av försök från politiker och byråkrater att motverka dålig utlåning, uppmuntra utlåning till fattiga, skapa incitament för investerare, minska VD lön, vilket gör bostäder överkomliga, stötta upp bostadspriserna , avleda pengar från privat anställning till nya statliga jobb, och så vidare. Har dessa dussintals föreskrifter hjälpte ännu?

En av de första programmen var hoppet nu alliansen, utvecklad för att hjälpa bankerna, regeringen, och husägare arbeta tillsammans för att ändra inteckningar som var i fara av avskärmning. Programmet var frivilligt för bankerna att delta i och fler låntagare slutade med dyra avbetalningsplaner än faktiska lån ändringar. Men även de ändringar har en 60-75% redefault takt.

För att hjälpa finansiella institutioner som hade skapat värdepapper av bolån men hade inga köpare, föreslog regulatorer en Super Conduit till tratt investerarnas pengar i dessa värdelösa värdepapper. Vid den tiden, tänkte regeringen problemet var frusna marknader – i verkligheten var frysning marknaderna endast ett symptom på problemet som ingen litade eller ville dessa dåliga lån längre. Det fanns inga köpare till super ledningen.

I april 2008 beslutade regeringen att ge försäkring för $ 300 miljard i nya refinansiera lån, tillsammans med att ge 15 miljarder dollar allmosor till de statliga myndigheter. Den refinansiera försäkringen var avsedd att hjälpa nära 500.000 låntagare, även om det inte verkar ha gjort mycket av en buckla i avskärmning priser för landet som helhet.

Några månader efter detta, i juli, kom Federal Reserve ut med några av sina mest uppenbart onödiga bestämmelser. Det slutfört nya regler som kräver bolåneinstitut att kontrollera låntagarnas inkomster och deras förmåga att betala tillbaka bolån som gjorts. I ärlighetens namn förtjänade någon bank inte gör detta för att gå i konkurs, men tydligen Fed tvungen att slösa tid och resurser för att berätta banksystemet inte döda sig själv.

I december 2008 tillkännagav president Bush en nya FHA Secure programmet, en annan frivillig plan som uppmuntrade bankerna att förlora pengar och erkänna förluster på sina balansräkningar. Planen var att frysa räntorna på bolån, men det var efter många priser redan hade återställs till högre månatliga betalningar.

Vid det här laget vet alla att öde Hopp för Villaägare programmet, vilket var en annan lysande idé att rädda hem från avskärmning. Efter ges över $ 300 miljarder har slutresultatet varit en familj inför avskärmning har fått ett nytt lån. De återstående sökande inte var berättigade till statlig hjälp eller deras banker inte skulle delta i den frivilliga planen.

Och månader efter president Obamas ekonomiska stimulanspaket antogs, är arbetslösheten i nästan varje sektor av den privata ekonomin ökar. De enda riktiga jobb vinster (förutom siffrorna regeringen bara gör upp) har kommit från regeringen att anställa folk. Men tyvärr är detta bara ytterligare hinder för ekonomin som staten producerar inget av värde på marknaden.

Den ena förordningen som rekvisita upp alla bankkonkurser och uppmuntrar mindless lånebeslut är FDIC försäkring på bankmedel. Hela regelverket för banksektorn uppmuntrar de finansiella institutionerna att ta alltför stora risker med insättarnas pengar, att veta att regeringen kommer att gå in och rädda alla i händelse av katastrof. Detta är den förordning bränslepåfyllning bedrägeri och det har ökat.

Men nu, har tillsynsmyndigheterna i Washington som sätter ekonomin att misslyckas, inser inte de allvarliga problemen i att ge lån till de nödlidande, och förnekade kollapsen som det hände, kommer nu att ge oss en ny rättslig struktur. Hur dessa människor någonsin trott när de proklamerade sig experter och frälsare av ekonomin är helt otroligt.