samling tips du porbably inte visste

Visste du att om du betala av ett gammalt konto som är i samlingar, kommer det att skada din kredit ännu mer?

Du förstår, när det då i samlingar första gången det sänkte din poäng. Men under tiden din poäng skulle så småningom gå tillbaka upp. Men, om du betalar några pengar mot det kontot, även om det är bara en dollar, gör det kontot strömmen igen.

Så det kommer att slå din kredit värdering igen. Så det gör två träffar på din poäng för ett och samma konto.

Betyder det att jag aldrig föreslår att betala skulden off? Nej, inte alls. Om du inte har pengar att betala bort det, berättar inkassobyrå du kommer att göra det under förutsättning att alla negativa kommentarer om kontot kommer att tas bort från din kredit rapport. Och får det skriftligt! Om du inte får det skriftligt att de kommer troligtvis att lämna det där. Det är ditt jobb att få det skriftligt och sedan dubbelkolla din kredit rapport för att se till att de tog bort den. Tänk på kreditupplysningar kan ta upp till 30 dagar att få uppdaterade.

Jag kan inte betona hur viktigt det är att få det skriftligt. Inkassobyråer kommer att stanna vid något för att få pengar från dig. De är inte alltid spela efter reglerna. Så du måste hålla koll på saker och få allt skriftligt. Och sedan kontrollera din kredit rapport för att se.