säljer ett “problem” egendom

När vi går genom livet, kan vi ofta hitta oss i en knipa ekonomiskt. Ibland är det enda alternativet är att sälja eller minska våra stora tillgångar, som vanligtvis kommer att innehålla en fastighet. Men vad händer när du bor i en fastighet som har problem som kommer att påverka sina chanser salu?

Typiska problem som kan uppstå som påverkar försäljningen av en fastighet inkluderar, men är inte begränsade till:

• Egenskaper som bedöms unmortgagable
• Korta hyra fastigheter
• hus som har kommunala meddelanden på dem
• Reparation och större arbeten meddelanden
• Strukturellt osäkra

Så, har du ett hem som faller under en av dessa konsoler … var har du tur?

Naturligtvis skulle ett alternativ vara att ta itu med de problem själv innan du säljer. Om du gör detta, är det viktigt att vara försiktig när man väljer entreprenörer som du inte vill kasta bort pengar med cowboy hantverkare. Många människor i ekonomiska svårigheter, men helt enkelt inte har de medel att åtgärda problemen själva, så en annan väg måste eftersträvas.

Många människor tror att det enda alternativet för sådana egenskaper är att gå till en auktion och välja en kontant-enda försäljning. Problemet med egendom auktioner är att de kan ådra Katalog avgifter eller auktionsfirmor provision … vilket ytterligare minskar värdet på ditt hem. Dessutom, att auktionera en fastighet måste du ha öppet hus sessioner för att möjliggöra potentiella köpare att visa fastigheten – det kan ha en negativ effekt på din arbetstid.

Det finns nu också olika företag som erbjuder pengar för din fastighet, utan auktion / advokat avgift är inblandad. De kommer att diskutera ditt hus försäljning med dig för att bestämma det bästa priset för fastigheten i dess nuvarande skick. Det är viktigt att komma ihåg, men när det handlar om dessa företag för att vara uppriktiga om fastighetens skick. Lämna ut information kan leda till problem längre fram.