Säljaren betalade avslutande kostnader i fastighetstransaktioner

I dag, AOS fastighetstransaktioner, är det ganska vanligt att en fastighet säljare att bidra till avslutande kostnader vanligen betalas av köparen. När du går om du jagar efter ett hem som du kanske höra om detta från din fastighetsmäklare men undrar varför en säljare vill betala dina avslutande kostnader.

Först av allt måste du förstå varför du kanske vill be säljaren att betala dina kostnader.

När du finansiera köpet av ett hem, måste du stå för tre saker inklusive din handpenning, dina avsluta kostnader, och dina förutbetalda kostnader. De flesta lån program gör det möjligt för säljaren att betala en del eller alla dina stänga kostnader och förutbetalda kostnader, men aldrig mot din handpenning. Om du förhandla en transaktion där säljaren betalar din avslutande kostnader, kommer du att kunna minska mängden kontanter som krävs för att faktiskt stänga på affären.

Hur säljaren betalade avslutande kostnader workAssume för ett ögonblick att du hittat ett hem för $ 200.000 som du vill lägga ett bud.

Om du använder ett låneprogram som kräver en 5% handpenning, skulle du $ 10.000 för handpenningen. Låt, aos anta att dina stänga kostnader är $ 4900, och att de förutbetalda kostnader är $ 2,500. Sammantaget, den totala kontanta krävs för att stänga skulle $ 17.400. Om du har sparat mindre än den för köpet av ditt hem du kanske tror att detta hem är utom räckhåll.

Om du använder finansieringsstrategi för att be säljaren att betala dina avslutande kostnader, kanske du kan raka $ 7400 i avslutande kostnader och förutbetalda kostnader av den totala, att det totala belopp som du behöver till $ 10.000.

Ditt erbjudande att köpa hem kan vara för $ 200.000, men med förbehållet att säljaren måste betala $ 7400 mot dina kostnader. Om de skulle acceptera ett sådant erbjudande, kommer dina pengar att stänga vara bara handpenningen eftersom säljaren kommer att göra detta bidrag på dagen för stängning mot dina kostnader.

Varför skulle en säljare betala mina avslutande kostnader? Säljaren, AOS primärt intresse i att granska köpeavtalet är deras, Aunet erbjudande, AU. I avtalet anges ovan ovan, säljaren, är AOS nätet erbjuder $ 200.000 minus $ 7400 för totalt $ 192.600. Om detta belopp är godtagbart för dem att de kan vara benägna att acceptera erbjudandet. I de flesta sätt ditt erbjudande är det samma som ett erbjudande om $ 192.600 från en annan köpare som inte begär säljaren betalda avslutande kostnader.

Råd och tips om att göra erbjudanden med säljaren betalat stängning kostnader1) Även om du kan förhandla både ett lägre pris samt säljare betalda avsluta kostnader, tänk på det faktiska finansiella erbjudande som ni lägger fram för säljaren. Köpeavtal som gör en netto erbjudande väl nedanför säljaren, AOS begärt pris kan hindra ytterligare förhandlingar. Bara du och din fastighetsmäklare kan besluta om vad den bästa förhandlingsstrategi blir.

2) En säljare kan aldrig betala mot handpenning. Det, aos en bra idé att ha ett nära samarbete med din långivare om faktiska kostnader för att sätta in i kontraktet.

3) Det finns alltid ett högsta belopp som säljaren kan bidra. Varje låneprogram kommer att ha ett tak som säljaren kan betala mot dina kostnader. Detta lock är vanligtvis en procentsats baserad på försäljningspriset. Till exempel, om lånet Programmet har en gräns på 3%, kan säljaren bara bidra $ 6000 mot dina kostnader baserad på en $ 200.000 inköpspris.

4) Fastigheten måste bedöma till inköpspriset inbegripet säljaren betalar avslutande kostnader. Av denna anledning, betalade ett erbjudande som innehåller en stor mängd säljare kostnader såsom 6% kan orsaka viss oro från säljarna att huset inte kan bedöma ett värde som är tillräckligt för att täcka köpeskillingen.