sälja inteckning notera – få fakta först

Du kan vara i en liknande situation som många andra är idag i behov av kontanter för någon oväntad ekonomisk börda. När din vätska tillgångar inte räcker för att täcka livets små olägenheter, kan du vara intresserad av att sälja inteckning not. En försäljning av denna typ bör ingås noggrant.

Om du har haft ett arrangemang ägare finansiering eller liknande affär där du har en uppskattad egenintresse i en fastighet, kan det vara en fördel att sälja dessa anteckningar till en individ som har behov av att investera några pengar eller vill engagera sig med ett företag att låntagaren kan vara igång. Om du är som de flesta människor, har du inte en aning om hur man ska gå om den här processen.

Först bör du förstå att det finns ett antal olika sätt att gå om att sälja inteckning not. Det är möjligt att sälja en del och ändå behålla någon ägande och spara några framtida resultat. Detta placerar dig i en position att kunna köpa tillbaka sedeln någon gång i framtiden, beroende på livet av den strukturerade payback från den ursprungliga låntagaren.

En annan säljer taktik är att sälja ett visst antal framtida betalningar från låntagaren. Om detta kan förhandlas, ta dig mindre pengar att ha intäkter i förväg. Detta arrangemang kan sättas upp på en delad betalning köp, där du säljer en del av de framtida betalningarna, tillåta dig att behålla en del av inkomsten.

Oavsett vilken situation du vill driva, försök inte att göra det på egen hand. Det finns proffs som kan guida dig så att du får det bästa värdet vid försäljning inteckning not. Med de många sätt som du kan göra ett misstag, är det till din fördel att rådgöra med någon som sysslar med dessa typ förvärv på en regelbunden basis.

Du kan inte vara säker på om du är i stånd att genomföra denna typ av försäljning lagligt. En inteckning notera mäklare kan snabbt göra en bedömning struktur avtal och berätta vad vägar du har tillgängliga för dig, och vilka av dem som är i ditt bästa intresse.

Vilka typer av inteckning anteckningar kan du sälja? De flesta mäklare hanterar husbilar, flerfamiljshus bostadsrätter, avgift enkla townhomes, förbättrad eller råmark, kommersiella fastigheter och småhus bostäder. Lagligheten varierar från stat till stat, och även från församling till församling.

Ibland säljer inteckning notera scenario inte fungerar till fördel för innehavaren. Baksidan av affären kan vara för mycket för värdet av försäljningen. Du kommer inte att kunna göra en rättvis bedömning av din situation tills du får alla fakta.

När du är säker på dina avsikter och vill titta på detta, ring en certifierad mäklare i branschen för inteckning anteckningar och få en gratis utvärdering av din anteckning värde. De kommer gärna att ge dig en offert och hålla hela utredningen konfidentiell.