sälja din bostad snabbare snabba tips på mellanstationer

Visste du att den försäljning av en bostad vanligtvis görs inom de första minuterna av visning? Det börjar som en bostad kör upp till egenskapen, och det fortsätter de första sekunderna i farstun. Antingen en person ansluter med hem, eller de fortsätter leta efter sin idé om den “perfekta” hem.

Eftersom första intrycket är så viktigt, är husägare iscensättning alltmer sina hem för att skapa en perfekt köp atmosfär.

Staging är processen att göra ett hem ser sitt absolut bästa. Små, billiga förbättringar kan helt förändra hur ditt hem visar, och ge den mer köpare överklagande. Tänk på att iscensättningen kan arbeta på både ett ockuperat och en ledig bostad. Målet är helt enkelt att skapa den bästa visuella upplevelse som möjligt.

Börja mellanstationen processen genom att titta på ditt hem från två utgångspunkter: det yttre och det inre.

utsidan av ditt hem

* Se ditt hem från fastighetsnära, betyder det yttre bjuda in dig?
* Klippa gräset, trimma buskar och träd, och städa upp rabatter och stenparti. Om vädret är varmt, plantera några blommor för att lägga till färg till varvet. Också överväga att placera ett par krukor på uteplatser och verandor för att göra hemmet mer inbjudande.
* Måla ditt hem och trimma om det behövs. Verifiera fönsterluckor och andra trim är i bra form. Byt ut eller reparera trasiga lister, skärmar, hängrännor och fönster.
* Reparera sprickor i trappor, uppfarter och trottoarer, och se till att grunden är i bra form.
* Installera utomhusbelysning för att belysa gångvägar, entréer och områden trädgård.

insidan av ditt hem

* Skapa en varm och inbjudande farstun.
* Be en kompis att ta hand om dina husdjur, eller överväga doggie dagvård under försäljningsprocessen. Husdjur kan bli nervös runt en främling i sitt hem, och inte alla människor tycker om att ha ett husdjur skällande eller följa dem i hemmet.
* Använd färg för att värma upp ditt hem. Tryck scuff upp märken och flisas eller bleka områden.
* Eliminera röran. Packa upp högar av böcker, prylar och andra dekorationer. Visa upp ditt utrymme, inte saker.
* Städa ur garderober, och bara behålla de absoluta nödvändigheter.
* Överväg att hyra en lagringsenhet för lådor, extra möbler och andra objekt överskott. Eftersom du är packning att flytta ändå, flytta dessa poster till lagring kommer att hålla dig organiserad, och göra ditt hus ser större och rymligare.
* Håll kök och badrum rena vid alla tidpunkter. Packa upp de extra apparater på disken, och endast behålla minimum i skåp och lådor.

Medan det finns en hel del husägare kan göra för att förbereda för försäljning av deras hem, kanske du också vill investera i en mellanstation konsult. Din fastighetsmäklare kan ge rekommendationer för en bra stager i ditt område. Enligt National Board of Realtors, iscensatt hem sälja 50 procent snabbare än bostäder som inte är iscensatt, och kan ta in en avkastning på upp till 4 dollar för varje dollar som spenderas på mellanstationer.

Som en fastighetsmäklare i södra Metro Denver fastighetsmarknaden, ser jag ett utbud av bostäder varje år. De husägare som tillbringar lite extra tid iscensätta sitt hem säljer oftast mycket snabbare än de som inte gör det. Tänk på mellanstationer som din försäkring för snabb försäljning. Tillbringa tid på det nu, och njut lösa in i ditt nya hem utan bekymmer att sälja ditt gamla hem.