säkra ett lån inteckning hem efter konkurs

Att behöva ansöka om konkurs är en olycklig situation att vara i. Det är en svår process och inte ett beslut att ta lätt på. Efter konkursansökan din kredit rapport kommer att återspegla att göra det svårare att få någon typ av finansiering eller kredit lån. Med en konkurs på din kredit rapport som du kan känna hopplöst att få någon form av kredit alls, än mindre en inteckning. Många konkurs advokater kommer att rekommendera att du inte ens försöka få ett lån eller kredit för ett till två år efter konkursansökan, men ofta efter bara sex månaders många långivare kommer att erbjuda begränsade krediter konton.

hypotekslån

Att ansöka om en inteckning är en större process än att bara ansöka om ett kreditkort. De flesta långivare kommer att hålla sig till ett till två års regeln innan ens behandla en ansökan med en konkurs för det. Om du är sugen på att köpa ett annat hem efter en konkurs är det viktigt att verkligen arbeta på att bygga upp din kredit under de två åren karenstiden.

städa upp din kredit

Innan du ansöker om en inteckning lån efter konkurs verkligen se till att du gör alla dina betalningar i tid. Få kopior av din kredit rapport regelbundet för att se till att all information som rapporten korrekt. Ofta kreditupplysningsföretag kommer att ha felaktiga eller gamla uppgifter. Hålla koll på din kredit rapport och få dessa korrigerade frågor kommer att hålla din kredit värdering går i rätt riktning, vilket gör det lättare att kvalificera sig för en inteckning när det är dags.

handpenning

På grund av den nyligen fastighetsbubblan sprack och efter konkurs kommer det att bli svårare att få 100% finansiering på ett hem köp. Säkra en inteckning lån efter konkurs innebär att du kommer definitivt att ha en betydande handpenning. Ofta kan du få godkänt med en handpenning på 3-5%, men en större handpenning är alltid bättre.

Om du inte kan komma med en handpenning för ditt hem köp efter konkurs finns byråer ute för att hjälpa dig. Kontrollera med din långivare, fastighetsmäklare, eller ekonomisk representant för att se vilka alternativ du kan ha för att hjälpa till med en handpenning. Reglerna för hem köper har förändrats under de senaste åren, är det inte så lätt att få en inteckning och långivare är mycket flitigare med vem de lånar ut till, men det betyder inte att om du har en konkurs i ditt förflutna är det omöjligt.

efter konkurs

Efter ansökan om konkurs är det lätt att känna att du aldrig kommer att återhämta sig, men konkurs ger dig chansen till en början över. Stanna på toppen av dina räkningar, göra utbetalningar i tid och verkligen vistas på rätt spår med besparingar gör det inte bara möjligt att säkra en inteckning lån efter konkurs, men lätt.