säkra bostadslån med dåliga krediter tre huvudområden de behöver din uppmärksamhet

Dålig kredit poäng var en gång ses som en killer slag mot dem som hoppas kunna köpa ett nytt hem. Men verkligheten är att låga kredit värderingar bara behandlas som en indikation på risk av långivare. Så, är det möjligt att framgångsrikt ansöka om ett bostadslån med dålig kredit, även om det finns förutsättningar för.

Medan kredit poäng är inte det avgörande och O när de ansöker om ett bostadslån, långivare kommer inte att helt enkelt ignorera informationen heller. När allt kretsade inteckningar hundratusentals dollar, så riskerna är höga. Av den anledningen, att få godkännande om dåliga lån kredit hem kräver en viss ansträngning och förberedelser för den del av den sökande.

Vad detta leder till är att kunna uppfylla de nödvändiga kriterierna, till normer som fastställts av långivare sålla bland de sökande. Endast de som kvalificerar genom de fastställda kriterierna någonsin kan hoppas att säkra godkända bostadslån trots dålig kredit. Tricket är då att se till att din ansökan uppfyller de förväntningar långivaren. Det finns tre huvudsakliga områden att tänka på.

erbjuda en handpenning

Betydelsen handpenningen spelar ansöker om ett bostadslån med dåliga krediter kan inte underskattas. Det finns ett par anledningar till detta, med huvudmannen är att det belopp som krävs för att låna minskar. Detta är goda nyheter, inte bara för långivaren men för låntagaren också. När allt är de mindre i skuld och sina månatliga avbetalningar är lägre.

Den typiska mängd som krävs för en handpenning ligger mellan 5% och 10% av köpeskillingen. Detta kan ofta översätta till ca $ 30.000, beroende på vad inköpspriset faktiskt är. Däremot kan chanserna att få godkännande om dåliga lån kredit hem kan förbättras avsevärt på grund av möjligheten att spara så mycket pengar också.

I grund och botten, den finansiella disciplin som krävs för att få en klumpsumma av den storleken tillsammans tyder på en mogen och ansvarsfull attityd – och låntagare med dessa attribut är mycket mer benägna att säkra en godkänd bostadslån, trots dåliga krediter.

keep it real

Det är ingen idé är ute efter att säkra ett lån som är för stor för att betala tillbaka. Det är där de andra faktorerna har företräde framför en kredit värdering när de ansöker om ett bostadslån med dålig kredit. I grund och botten, det spelar ingen roll om en sökande har en perfekt 800 poäng, om de inte tjänar tillräckligt med pengar varje månad, då de inte kan garantera återbetalning.

Till exempel, om en advokat med en inkomst på $ 8000 vill genom ett hem värt $ 1 miljon, då han kan behöva göra månatliga avbetalningar på kanske $ 3500. Men uppehälle och befintliga skulder kan innebära kostnader på $ 5.000 är redan betalt, så han har inte tillräckligt. Men för någon med en inkomst på $ 3500 få godkännande på dåliga lån kredit hem upp till $ 250.000 är mycket mer sannolikt, om han har $ 1000 Gratis varje månad.

Det handlar om skuld-till-tal, där långivare är ovilliga att se de sökande överanstränga sig bortom den rekommenderade 40:60 ratio. Så, en godkänd bostadslån, trots dåliga krediter, är möjlig om de återbetalningar är bekvämt prisvärd – oavsett kredit värdering.

Välj din långivare

Slutligen väljer din långivare noggrant är viktigt när man söker ett bostadslån med dålig kredit. Vissa långivare lägga till extra avgifter till sökande med låg kredit värderingar, medan andra innehåller hårda straff för någon form av återbetalning försening. Så, kan få godkännande för dåliga lån kredit hem vara en mardröm med fel långivaren.

Generellt online långivare erbjuder de bästa erbjudanden, med lägre räntor och bättre villkor än traditionella långivare. Och antalet godkända bostadslån trots dåliga krediter är proportionellt högre. Så, ta dig tid att titta på nätet innan de accepterar alla hem lån med dåliga krediter affär.