säkra bostadslån med dåliga krediter även 100% finansiering är inte omöjligt

Tron att en dålig kreditvärdighet är tillräcklig för att döda någon chans att säkra ett litet lån har skingrats med många godkännanden som ges till sökande varje år. Men även med en sådan förnyat förtroende, kvarstår betydande tvekan ansöka om 100% hypotekslån med dålig kredit värderingar en faktor.

Men det är inte omöjligt att få 100% finansiering för att köpa ett nytt hem om en subprime långivare närmar sig. Sådana långivare gör det till sin uppgift att erbjuda lån till dem som har låg kredit värderingar och sannolikt inte kommer att accepteras av de traditionella låneinstitut. I denna mening är de det bästa alternativet för att säkra lån godkännande.

Det finns både positiva och negativa till att välja en subprime långivare, med fördelen av att kunna säkra 100% bolån för att köpa en fastighet till nackdel att betala högre ränta kan skapa. Men med rätt kunskap är det möjligt att korrekt bedöma den verkliga kostnaden för en inteckning och så räkna ut det bästa erbjudandet.

positiva till en sådan affär

Vid låna 100% av priset för en ny fastighet, utan att använda en handpenning för att minska belastningen, det är ingen tvekan om att storleken på skulden kan vara enorm. Men genom att säkra sådana bostadslån med dåliga krediter, är situationen gjord speciellt värre.

För en start, innebär det faktum att handpenningen undviks att uppfylla de månatliga återbetalningarna av inteckning är mer hanterbar. Medan en handpenning kan hjälpa till att säkra lån godkännande, kan även en 5% handpenning vara runt $ 15.000, beroende på priset på hemmet. Men detta skulle istället kunna användas för att hantera de första 6 eller 8 återbetalningar, eller ens för att täcka lösa in och juridiska kostnader.

Dessutom, genom att ta på ett hypotekslån som är 100% av värdet på hemmet, kan låntagare undvika att betala privata försäkringar för hypotekslån, något som anses vara en stor ekonomisk avlopp och i verkligheten betyder ingenting.

negativ av en sådan affär

Bland nackdelarna med att ansöka om ett 100% hypotekslån med dåliga krediter, är att storleken på de månatliga återbetalningarna kommer att vara betydligt högre. Subprime långivare tar en stor risk genom att lita på sådana låntagare, och de balanserar detta faktum genom att ta ut en högre ränta. Vad detta innebär är att låntagarna möter de högsta återbetalningar.

Till exempel kan säkra lån godkännande på en fastighet som kostar $ 250.000 normalt kräver en handpenning på 10%, vilket minskar inteckning till $ 225.000. De månatliga avbetalningar över 30 år kan vara så mycket som $ 850 per månad. Men på en 100% lån, med extra intresse att betala, kan dessa återbetalningar vara så hög som $ 1000 under samma period.

Vad detta betyder är att den faktiska summan återbetalas kan vara mycket hög, i själva verket så mycket som $ 400,000 på en $ 250.000 egendom över 30 år. Så, kan hypotekslån vara mycket kostsamt verkligen.

alternativa lånemöjligheter

Det finns vägar runt det finansiella avloppet för att ta ut en 100% bolån, med dåliga krediter inte nödvändigtvis förstöra tillgången till alternativ. Till exempel, medan full finansiering kan säkras, kan det delas 80% inteckning och 20% personliga lån.

Detta är känt som en piggyback inteckning, och kan resultera i en mindre ränta på större andel, vilket gör det mer hanterbart att återbetala. Säkra lån godkännande för denna struktur är lättare än att få en fullständig 100% lån.

Den mindre andel av hypotekslån har en högre ränta, vilket innebär att kostnaden kan ökas. Ändå, när en betydande handpenning är svårt att få, kan detta vara en hållbar lösning.